НОВИНИ від 24.10.2006


Критичний пробіл у навичках загрожує конкурентоспроможності

Раніше ми вже писали про відтік так званого покоління "бейбі-бумерів" (baby boomers) від робочих посад. Нове ж дослідження показує, що молоді працівники часто виявляються дуже слабко підготованими і мають недостаток як академічних знань, так і робочих навичок, таких як командна робота, комунікативність та креативність.

Проблеми, з якими доводиться стикатися роботодавцям, стають очевидними після опитування 431-го HR-менеджера, яке було проведене компаніями The Conference Board, Corporate Voices for Working Families, the Partnership for 21st Century Skills та Society for Human Resource Management. Дослідження вказує, що якщо роботодавці очікують від молодих працівників хорошого рівня знань та хоча б базового рівня офісних навичок, реальність часто буває набагато гіршою. Тому й висновок рапорту дослідження доволі невтішний: "Майбутні працівники вже показали себе — і вони доволі вбого підготовані до праці".

Майже три чверті опитаних (70%) відчувають серед випускників середніх шкіл дефіцит таких навичок як професіоналізм, робоча етика, пунктуальність, продуктивна співпраця з іншими, вміння розрахувати час та навантаження. При цьому четверо з 10-ти опитаних говорять, що випускникам іноді не вистачає елементарного вміння швидко читати, сприймати інформацію, писати чи рахувати. Особливо вражаючим і водночас жахливим відкриттям став той факт, що 8 із 10-ти опитаних говорять про відсутність у випускників середніх шкіл будь-яких навичок письмової комунікації.

Але не думайте, що дефіцит робочих навичок спостерігається лише серед випускників середніх шкіл. Ним можуть "похвалитися" і ті, хто закінчили університети. Майже половина опитаних стверджує, що випускники 2-3-річних університетських програм мають серйозні проблеми із письмовою комунікацією.

Ще одним дефіцитом, про який говорять 70% роботодавців є критичне мислення та вміння знаходити рішення проблем. "Такий рівень підготовки американської молоді може спричинитися до зниження конкурентоспроможності робочої сили США, — застерігає Richard Cavanagh, генеральний директор The Conference Board. — А це, в свою чергу, робить американську економіку більш вразливою по відношенню до глобального ринку".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua