НОВИНИ від 11.12.2006


Приховані можливості

Переважна більшість працівників звертають увагу лише на те, скільки грошей отримують наприкінці кожного місяця і не помічають так званих "прихованих" переваг, які отримують на роботі. Як наслідок, вони вважають, що умови праці є гіршими, ніж насправді.

Дослідження переваг, проведене Charlton Consulting Group, спільно із професійними HR-менеджерами та експертами з питань винагороди виявило, що компаніям слід докладати куди більших зусиль на комунікацію прихованих переваг працівників.

Спеціалісти з людських ресурсів переконані, що індивідуальний підхід та персональна комунікація щодо питань винагороди (список всіх коштів, які витрачає роботодавець на своїх співробітників) може сприяти кращому розумінню працівниками тих переваг, які вони отримують. Але попри таке розуміння, дуже мала кількість компаній намагаються діяти відповідно.

Опитування 128 компаній виявило, що лише 5% спеціалістів з людських ресурсів та експертів з питань винагороди вважають, що їхні співробітники цілковито знають про вартість загального компенсаційного пакету. При цьому більше, ніж третина спеціалістів взагалі не розуміють вартості свого компенсаційного пакету.

97% спеціалістів з людських ресурсів погоджуються, що індивідуальна комунікація може сприяти у виробленні розуміння працівниками їхніх переваг та загальної вартості компенсаційного пакету.

Проте, до цього часу переважна більшість відділів персоналу не використовує переваг цього інструментарію. "Попри розуміння важливості донесення інформації про загальний компенсаційний пакет та вартості винагороди, більшість спеціалістів вважають занадто складним донесення такої інформації до своїх працівників. Частково через те, що формування такого звернення вимагатиме багато часу, а спеціалісти не мають змоги відірватися від своїх поточних справ", — говорить David Janus, співробітник Charlton Consulting Group.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua