НОВИНИ від 13.04.2007


Світовий рейтинг інформаційних технологій: Україна лише 75-та

Ми зуміли перевершити Вірменію та Молдову, проте відстали від Азербайджану та Казахстану. Принаймні так стверджує рейтинг розвитку інформаційних технологій у різних країнах світу, опублікований Всесвітнім економічним форумом. У доповіді Global Information Technology Report 2006-2007 було враховано дані по 122 країнах. Україна ж зуміла посісти тільки 75-ту позицію.

Як повідомляє Washington ProFile, при створенні рейтингу враховувався не лише рівень розвитку ІТ-ринку в тій чи іншій країні, але й ступінь його впливу та проникнення у інші сфери (наприклад, у сферу освіти), а також успішність владної політики, спрямованої на інтенсифікацію застосування інформаційних технологій.

До першої десятки найбільш розвинутих країн потрапили: Данія, Швеція, Сингапур, Фінляндія, Швейцарія, Нідерланди, США, Ісландія, Великобританія та Норвегія. Варто зауважити, що всього лишень рік тому картина була абсолютно іншою — США тоді займали перше місце, а Швеція — восьме.

Варто візначити також і те, що Естонія продемонструвала найкращий результат серед пострадянських країн — їй вдалося посісти 20-ту позицію. Інші країни, які раніше входили до складу СССР, розподілилися таким чином: Литва — 39 місце, Латвія — 42, Росія — 70, Азербайджан — 71, Казахстан — 73, Молдова — 92, Вірменія — 96, Киргизія — 105. Останні ж три місця у рейтингу посіли Чад (122 місце), Бурунді та Ангола.

Порівняно з результатами минулорічного рейтингу значно погіршилися позиції Індії і особливо — Китаю. В загальному ж країни Азії продемонстрували помітні темпи зростання. Також успішно діяли і держави Латинської Америки. Найповільніше ж розвиваються інформаційні технології в Африці.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua