НОВИНИ від 26.04.2007


Ступеню MBA не достатньо

Навчання на програмі MBA може дати амбіційним людям доволі потужну загальну освіту, яка знадобиться при створенні їхньої кар'єри. Проте, сама по собі, ця освіта не є гарантією миттєвого працевлаштування на топову посаду.

По суті, лише один із п'яти топ-менеджерів ладні визнати, що MBA готує людей, які зуміють справлятися з усіма тими викликами, які ставить перед ними управлінська посада. Такі висновки робить дослідження, проведене компанією Egon Zehnder International.

Глибинне опитування 133 топ-менеджерів великих американських, британських, французьких та німецьких компаній виявило, що лише чверть (24%) американських керівників вважають, що MBA надає відмінну та адекватну підготовку до лідерської позиції. У свою чергу з цим твердженням також погодилося близько третини (29%) британських топ-менеджерів, близько половини (54%) французів та 45% німців.

Три чверті керівників, які взяли участь в інтерв'ю, погодилися із твердженням, "що якщо бізнес — це все, про що ви знаєте — значить про бізнес ви не знаєте нічого".

Майже повністю збіглися і думки управлінців із різних країн щодо того, де найкраще здобувати ступінь МВА. Такоєж майже три чверті американців та 7 із 10-ти французів погодилися з тим, що найвищий рівень освіти можливо отримати тільки у коледжах та університетах США. Трохи менше з цим твердженням погоджуються німці (п'ять із 10-ти) та британці (чотири із 10-ти).

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua