НОВИНИ від 24.05.2007


Корпоративні сесії дратують співробітників

Середня кількість корпоративних сесій, які проводяться у компаніях, подвоїлася протягом другої половини двадцятого століття. А час, який витрачається на подібні збори, продовжує зростати.

Зайві або непродуктивні зустрічі вартують менеджерам 10% їхнього часу — тобто 24 робочих днів на рік. А дослідження, проведене компанією Microsoft ще у 2004-му році виявило, що саме непродуктивні збори є основною перешкодою для ефективності малого бізнесу.

Нове дослідження, проведене американською компанією Opinion Research спробувало визначити, чому ж корпоративні сесії так часто не виконують свого основного завдання і шкодять бізнесові замість того, щоб допомагати йому. Вочевидь основною причиною неефективності та розчарування після зборів є слабка організація останніх.

Більше, ніж чверть респондентів (27%) зі 1037 опитаних, стверджують, що слабка організація та відхилення від тематики сесій є найбільшою перешкодою для ефективних зборів. При цьому 17% респондентів ненавидять, коли хтось із їхніх колег перебиває доповідача під час виступу на зборах.

"Структуровані збори із чітко визначеним графіком роботи — це найкращий спосіб суттєво підвищити ефективність сесії та досягнути поставлених перед нею результатів, — стверджує Джеф Реснік (Jeff Resnick), президент Opinion Research USA. — При цьому слабка організація зустрічі призводить до зниження мотивованості персоналу і майже ніколи не призводить до бажаних результатів".

Варто також відзначити, що дзвінки мобільних телефонів були названі серед найбільш негативних особливостей поганої зустрічі (про них згадали 16% респондентів). До інших негативних сторін було віднесено довгі зустрічі без перерв (6%), неможливість прийняти душ під час зустрічі (8%) та сонливість під час сесії (9%).

Залежно від політики, яку сповідує компанія щодо ведення зустрічей, вона може швидко зростати, або ж навпаки — поводитися абсолютно неефективно. Не варто забувати, що більшість співробітників уже просто втомилися від марної трати часу на неефективних зборах.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua