НОВИНИ від 31.05.2007


Старші, більш кваліфіковані, просто незамінні

Не бажаючи відходити від справ, старші люди в усьому світі вносять свій величезний вклад у економічний та культурний розвиток суспільства. Вони продовжують працювати навіть після досягнення пенсійного віку. А кожен десятий пенсіонер не хоче покидати роботу навіть після досягнення 70-річного віку.

Третє щорічне дослідження HSBC Future of Retirement має всі шанси стати найбільшим дослідженням зі старіння та виходу на пенсію у світі. Воно ламає стереотипи та розвіює міфи, що пенсіонери та старші люди не приносять ніякої користі своїм державам, а лише використовують їхні ресурси.

В опитуванні, проведеному Оксфордським Університетом, взяло участь понад 21 000 респондентів зі 21 країни. Висновки, зроблені цим дослідженням просто вражаючі — виявляється, що так звані пенсійні роки часто характеризуються хорошим здоров'ям, незалежним мисленням та якістю життя.

11% пенсіонерів у всьому світі продовжують працювати навіть після досягнення ними 70-річного віку. А у США цей показник навіть вищий — 19%. При цьому три чверті пенсіонерів стверджують, що залишаються на роботі не через потребу забезпечувати себе, а виключно через небажання покидати роботу. Виключення складають лише Росія, Індія, Філіппіни та Південна Корея, де пенсіонери продовжують працювати після досягнення визначеного законом віку не з власного бажання, а через жорстку потребу.

Економічний вплив такої тенденції на благоустрій держав просто неймовірний. Лише у Великобританії внесок 60-80-річних співробітників у економіку держави складає 59 млрд. фунтів ($115 млрд.) щорічно.

У США пенсіонери проводять 3,67 млрд. годин на рік, займаючись волонтерською роботою. За найменшою робочою ставкою, прийнятою в США ($5,15 за годину) цей внесок при найскромніших підрахунках приносить економіці країни $18,9 млрд. щорічно. В Індії пенсіонери працюють понад 1,3 млрд. годин на рік, що складає $380 млн. для економіки.

Директор Оксфордського Інституту Старіння, професор Сара Харпер (Sarah Harper) наголошує, що роботодавцям слід визнати — 60-70-річні співробітники — це надзвичайно цінний ресурс для бізнесу, а зовсім не ярмо на шиї державної економіки.

І дійсно, старші люди, якщо вони перебувають у зрілому суспільстві, приносять для держави набагато більше фінансового зиску та практичної підтримки, ніж отримують від неї у вигляді пільг та пенсії. Більше того, майже третина старших людей, кому вже виповнилося 70, надають фінансову допомогу своїм внукам.

Причиною такої активної участі пенсіонерів у суспільній діяльності є той факт, що сучасний дідусь або бабуся у 70 років здатен/на почуватися так само, як люди минулих поколінь почувалися у 50 років.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua