НОВИНИ від 26.07.2007


Безглузде управління талантами

Керівники деяких організацій здатні до посиніння говорити про управління талантами, проте, менш ніж третина компаній зуміла досягнути справжнього успіху в цій сфері.

Менеджери часто вихваляються своїми здобутками у сфері управління талантами компанії. Але до того часу, поки вони не здатні сказати, яким чином здійснюється таке управління у щоденній практиці компанії — кого вони наймають і як піклуються про найбільш ефективних співробітників — "управління талантами" є не чим більшим, ніж професійний жаргон ейчарів.

Дослідження Institute for Corporate Productivity доводить, що компанії, які дійсно переймаються управлінням талантами, часто досягають кращих результатів діяльності, ніж їхні колеги та конкуренти.

Опитування понад 500 менеджерів виявило, що у переважній більшості компаній управління талантами є дуже слабко визначеним та слабко втіленим поняттям. Близько третини компаній (30%) оцінили свій вклад до управління талантами як "хороший", і лише 5% компаній оцінили управління талантами "на відмінно".

Чверть компаній, які взяли участь в опитуванні, зуміли погодити визначення "управління талантами", і менше, ніж 4 із 10-ти респондентів оцінили свою діяльність у цьому напрямку "вище, ніж у середньому". При цьому один факт залишається незаперечним — вдала діяльність у напрямку управління талантами призводить до значного підвищення ефективності та робить компанію більш успішною.

"Для мене зовсім не дивно, що управління талантами зрештою призводить до суттєвого покращення діяльності та підвищення ефективності компанії, — ділиться своїми думками Джей Джемрог (Jay Jamrog) керівний віце-президент дослідження. — Разом із пожвавленням війни за таланти все більше та більше компаній будуть намагатися зробити управління талантами своєю основною секретною зброєю, яка дозволить обійти конкурентів та досягнути успіху. Та для цього управління талантами повинно перестати бути просто красивим словом — йому слід стати частиною культури, а співробітники компанії повинні ставитися до цієї частини з усією відповідальністю".

Інтеграція управління талантами передбачає комунікацію щодо визначення цього терміну та пояснення кожному співробітнику, навіщо це потрібно. "Зрештою, набагато простіше управляти тим, про що ви знаєте та що ви розумієте", — додає Джемрог.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua