НОВИНИ від 25.12.2007


Америка потерпає від скорочення кількості талантів

Як великі, так і малі американські компанії постали перед серйозним викликом. Вони змушені докладати все більше та більше зусиль для пошуку та утримання найкращих талантів, особливо для майбутніх лідерських позицій. Але у більшості випадків таких талантів на ринку робочої сили просто немає.

Нове дослідження, проведене Society for Human Resource Management (SHRM) ще раз переконливо доводить, що дефіцит талановитих працівників на ринку робочої сили продовжує підвищуватися разом із відходом на пенсію представників покоління бейбі бумерів. Особливо складною ця проблема є для управлінських посад.

Дослідження, в якому взяло участь 526 топ-менеджерів, виявило, що три чверті з них, незалежно від розміру компанії, її географічного положення та сфери діяльності, вважають планування кар'єри майбутніх менеджерів своїм основним викликом на найближче майбутнє.

Сім із десяти респондентів стверджують, що наступною за рівнем складності проблемою є наділення лідерів навичками, які необхідні їм для досягнення успіху та відбору, найму і утримання талановитих співробітників.

Варто відзначити, що організації стикаються із проблемою нестачі талантів не лише на керівному рівні. У травні 2007-го року опитування 750-ти компаній, проведене консалтинговою компанією Bersin & Associates, виявило, що близько половини з них також скаржаться на постійну нестачу ефективних менеджерів середньої ланки.

Вейн Касціо (Wayne Cascio), голова ради директорів SHRM переконаний, що дефіцит кваліфікованих менеджерів ставить під загрозу здатність багатьох компаній досягати своїх довгострокових стратегічних цілей.

"Це тривожний дзвіночок для всіх організацій, не залежно від їхнього розміру та сфери діяльності, — стверджує Вейн. — На превеликий жаль, більшість компаній до сих пір не створили детального плану розвитку талантів та не інвестують достатніх коштів на потреби залучення та утримання ключових співробітників".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua