Здоров’я дитячих зубів — клопіт відповідальних батьків!

15.05.2017

У сучасної людини у ротовій порожнині налічується 32 зуби. Зубний рядок формується змалку. Спочатку це молочні зубки, що згодом замінюються на кореневі. Цей тривалий процес проходить упродовж кількох років, починаючи десь з семирічного віку. Від того, які фактори впливатимуть на здоров’я зубів, залежить формування зубних рядів в цілому.

На здоров’я зубів та ясен впливають:

  • не дотримання правил гігієни ротової порожнини;
  • якість їжі;
  • особливі ознаки організму, у тому числі генетична спадковість;
  • анатомічні характеристики особи;
  • звички, наприклад, використання пустушки, смоктання пальців.

Окреме відділення стоматології переймається питанням здоров’я дитячих посмішок.

Профілактичне лікування зубів рекомендовано проходити у будь-якому віці. Чим раніше батьки приділятимуть увагу стоматологічним питанням дитини, тим менше проблем буде в подальшому. Треба зазначити, що молочні зубки дитини так само схильні до стоматологічних захворювань: ураженню карієсом, періоститу, пульпіту, періодонтиту, формуванню невірного прикусу.

Гідне лікування зубів надає спеціалізована дитяча стоматологія в Києві https://moms.ua/likuvannya-zubiv/. Лікувати ушкоджені зубки конче необхідно. Перш за все, щоб захворювання не уражало поки що здорові зуби. По-друге, зазвичай стоматологічні проблеми ведуть за собою біль, неприємні відчуття, надмірну чутливість ясен, запалення, дискомфорт під час вживання їжі чи напоїв. Хворий молочний зуб може вплинути на здоров’я майбутнього кореневого, що згодом має його замінити.

І хоча візит до стоматолога для багатьох один з найнеприємніших моментів лікування, у спеціалізованій клініці створені відповідні умови, щоб дитина змогла добре без остраху перенести процедуру.

Останнім часом одна з найпоширеніших послуг дитячої стоматології – виправлення прикусу https://moms.ua/korekciya-prikusu-u-ditej/. Для цього використовуються різноманітні передові методики. До речі, сучасні діти, і навіть дехто з дорослих, із задоволенням вдягають брекети, щоб врешті-решт зробити посмішку ідеальною. Неправильний прикус може спричинити неприємні наслідки від скривлення зубного ряду до розвитку захворювань скронево-щелепних суглобів, пародонтозу.

Засоби корекції прикусу визначаються індивідуально. Для кожного маленького пацієнта виготовляються відповідні форми, встановлюється термін лікування, надаються рекомендації по догляду. Своєчасність у питаннях профілактики та лікування стоматологічних проблем у дітей вкрай важлива. Про це знають всі відповідальні батьки.