Що собою являє покупка авто у лізинг

21.04.2021

Автомобілі уже давно перетворились із розкоші на щоденну необхідність. Проте, на жаль, далеко не кожен українець може дозволити собі придбати транспортний засіб в автосалоні чи на ринку б/у авто, заплативши за нього одразу повну суму. Більшість покупців автомобілів оформляють кредит або лізинг та користуються транспортом, виплачуючи суму покупки частинами. Детально про те, як придбати авто у такий спосіб на сайті Fincar.com.ua.

Чим відрізняється лізинг авто від кредиту

Кредити для більшості людей стали звичною та зрозумілою справою. Втім, їх стараються уникати через високі проценти та велику кількість ризиків, з якими пов’язані кредитні відносини клієнт-банк. Не так давно з’явилась нова можливість покупки авто без необхідності вносити повну суму – оформлення лізингу.

Лізинг – це оформлення авто в оренду з можливістю викупу. Таке рішення більш вигідне для покупців, адже лізингові компанії зацікавлені в продажі авто, тому використовують індивідуальний підхід до кожного, завжди готові піти на зустріч клієнту. Лізинг допомагає не переплачувати значні суми процентів, як у випадку з користуванням кредитом та комісії за щомісячні платежі.

Авто у лізинг можуть взяти як фізичні так і юридичні особи. Умови викупу часто підбираються лізинговими компаніями індивідуально для кожного клієнта. Ріст популярності лізингу заставив деякі банки пропонувати своїм клієнтам попри стандартні кредити ще й цю послугу.

Як правильно оформити авто у лізинг

Незважаючи на той факт, що покупка авто у лізинг значно вигідніша аніж кредитування, вона несе в собі не менше ризиків. Саме тому слід бути дуже обережним, довіряти лише надійним та перевіреним компаніям, уважно вивчати текст договору та супутні документи перед підписанням.

Авто у лізинг оформляється наступним способом:

  • Клієнт вибирає авто (нове або з пробігом) та компанію, якій довіряє.
  • Відбувається підготовка необхідних документів та підписання договору.
  • Оплата першого внеску за авто.
  • Отримання автомобіля в користування (зі всіма документами, включаючи страхування).
  • Регулярна (переважно щомісячна) виплата внеску за авто.
  • Закриття договору та переоформлення права власності на клієнта після виплати повної суми вартості авто.

Послуга лізингу надзвичайно зручна для більшості людей, які мріють придбати власне авто. Звичайно, умови достатньо жорсткі, проте виплатити всю суму за авто саме таким способом набагато легше та зручніше.