назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Стратегія ::

Вибачте, я зруйнувала вашу компанію. Коли бізнес-консультанти — проблема, а не рішення

Вибачте, я зруйнувала вашу компанію. Коли бізнес-консультанти — проблема, а не рішення

КУПИТИ КНИГУ - Вибачте, я зруйнувала вашу компанію. Коли бізнес-консультанти — проблема, а не рішення


КУПИТИ КНИГУ «Вибачте, я зруйнувала вашу компанію. Коли бізнес-консультанти — проблема, а не рішення» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Вибачте, я зруйнувала вашу компанію. Коли бізнес-консультанти — проблема, а не рішення
Автор(и): Карен Фелан
Видавництво: "Наш Формат", — 2021

Опис:
Оригінал (англ.): "I'm Sorry I Broke Your Company: When Management Consultants Are the Problem, Not the Solution" by Karen Phelan

Якщо хочете створити посередню й нудну компанію, яка розвалиться за кілька років, найміть бізнес-консультанта. Хай він розробить бізнес-модель, підготує метрики, виведе для вас формули, намалює графіки й усе це гарно презентує на екрані. Повірте йому, а потім беззаперечно виконуйте все, що він порадить. Думайте, як випередити конкурентів, женіться за прибутками і контролюйте працівників. Виконали? Вітаємо, ви створили енну компанію за шаблоном. На жаль, вона може розвалитися завтра, через місяць чи кілька років.

А якщо серйозно, то що не так? Як створити бізнес, який даватиме не тільки гроші, а й відчуття сенсу? Як бути ефективними у довгостроковому періоді? Про це розповідає консультантка з 30-річним досвідом Карен Фелан.

Чи варто купувати цю книгу?

Книжка авторки — щире зізнання, розвінчування міфів про теорії менеджменту, порадник, як будувати бізнес інакше, використати можливості, уникнути помилок і заощадити гроші. А ще — розповідь про цілком очевидне, але таке, що ми відмовляємося бачити.

Для кого книжка

Для власників бізнесів, менеджерів різних ланок, консультантів, людей, які наймають консультантів та всіх, хто втомився вдавати, що сучасні підходи до менеджменту справді працюють.


ЦИТАТА ˅

Про найважливіші навички в консалтингу

Перша команда консультантів ідентифікувала ROE як слабке місце у факторах акціонерної вартості компанії, тож ми прагнули підвищити «продуктивність її активів», тобто урізати витрати та підвищити прибуток від інвестицій. Найперше, що ми зробили, — зайняли величезну конференц-залу, розвісили в ній гігантські діаграми та графіки, які показували наш прогрес у меті «економія». Одна з діаграм особливо вражала: вона була майже метрової довжини. Це була стовпчикова діаграма «Продуктивність активів», яка показувала прибуток, що його генерує кожний квадратний метр підприємства. Звісно, найменш продуктивними активами були простора штаб-квартира корпорації та величезний центр досліджень. Ясна річ, продати їх ми не могли, але ця діаграма навчила мене важливого уроку про консалтинг. Якщо поділити один показник на інший і нанести результати на красивий графік — можна легко вразити клієнта. Це вміння плюс здатність нанести один показник на вісь x, а інший — на вісь y і в результаті отримати графік квадратичної функції — це, мабуть, два найважливіші вміння в консалтингу.


Про автора:

Карен Фелан (Karen Phelan) — американська бізнес-консультантка, авторка двох книжок. Понад 30 років працювала в менеджменті: від військово-дослідницького центру в Лос-Анджелесі, Pfizer Consumer Healthcare до IT-сфери та власної справи. Співзасновниця компанії Operating Principals, що пропонує альтернативний погляд на бізнес-консалтинг.


Зміст:
  • Передмова
  • Вступ

  • 1. Стратегічне планування не може передбачити майбутнє
    Розробка стратегії — це пошук бачення

  • 2. Не забудьте переналаштувати ще й людей
    Оптимізовані процеси гарно виглядають тільки на папері

  • 3. Метрики — це спосіб, а не рішення
    Коли цілі виражені в цифрах, цифри часто стають важливішими за все

  • 4. Стандартизоване управління людськими ресурсами — підробка
    Як управління ефективністю роботи деморалізує тих, ким управляють

  • 5. Я керую, і ви теж можете
    Чому в «Посібнику успішного менеджера» 609 сторінок?

  • 6. Перестаньте управляти талантами
    Альберт Ейнштейн не був гравцем класу А

  • 7. Визначні лідери не вписуються в моделі
    Стів Джобс провалив мої перевірки на компетентність керівника

  • 8. Без шаблонного мислення, графіків і таблиць
    Як думати без консультантів

  • На завершення
  • Ресурс А. Вимірювання правди
  • Ресурс Б. Метод правди
  • Подяки
  • Про авторку
  • Бібліографія
  • Примітки


ВІДГУКИ ˅
"Весела, зухвала й почасти обурлива книжка. Вона показує, що розмови з реальними людьми і з’ясування, як допомогти їм краще працювати разом, — ось що робить організації сильнішими, а не чергова презентація в PowerPoint". — Розіна Рачіоппі, президентка і головна виконавча директорка Women Unlimited

* * *

"Авторка кидає виклик зламаним моделям менеджменту. Вона не тільки пояснює, чому король — наші «священні» способи управління — голий, а й пропонує альтернативи, що підвищать реальну цінність організацій і людей, завдяки яким вони функціонують". — Дін Шредер, співавтор книжки «Ідеї вільні»


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Карен Фелан):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua