назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Стратегія ::

Перемогти у правильній грі. Як наступати, захищатися й досягати результатів у мінливому світі

Перемогти у правильній грі. Як наступати, захищатися й досягати результатів у мінливому світі

КУПИТИ КНИГУ - Перемогти у правильній грі. Як наступати, захищатися й досягати результатів у мінливому світі


КУПИТИ КНИГУ «Перемогти у правильній грі. Як наступати, захищатися й досягати результатів у мінливому світі» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Перемогти у правильній грі. Як наступати, захищатися й досягати результатів у мінливому світі
Автор(и): Рон Аднер
Видавництво: "Лабораторія", — 2022

Опис:
Оригінал (англ.): "Winning the Right Game: How to Disrupt, Defend, and Deliver in a Changing World" by Ron Adner

Змінюється основа конкуренції. Ви готові до цього? Суперництво переходить від чітко визначених галузей до екосистем: від автомобілів до платформ мобільності, від банківської справи до фінтех, від телебачення до стримінгів.

Сьогодні гра за старими правилами дорівнює поразці, яка надто дорого обійдеться вашому бізнесу. Щоб досягти успіху в цьому світі, вам потрібно змінити свій погляд на конкуренцію, зростання та лідерство. Експерт зі стратегії Рон Аднер у книжці «Перемогти у правильній грі» пропонує новий спосіб мислення, ілюструючи проривні ідеї переконливими прикладами.

Як стратегія захисту екосистеми врятувала Wayfair і Spotify від розгрому гігантами Amazon і Apple? Як Опра Вінфрі змінила межі галузі, щоб перейти від телеведучого до мультимедійного магната? Як перехід до мислення вирівнювання дозволив Microsoft відродитися? Кожна з цих історій заснована на новому підході до конкурентів, партнерів і часу. Для сучасних лідерів різниця між успіхом і невдачею — це вже не просто перемога, а впевненість у тому, що ви добре тримаєте удар у мінливому світі.

Чим хороша ця книжка:

  • Показує, як змінилася конкуренція від індустріального до екосистемного мислення.
  • Розповідає як досягти успіху в епоху змін: стратегії й інструменти для нападу, захисту, визначення часу та лідерства у конкурентному ландшафті.
  • Містить приклади із реального життя, які ілюструють ідеї автора та допоможуть застосувати їх на практиці й переконатися, що ви тримаєте удар у мінливому світі.


ЦИТАТИ ˅

Про співпрацю з партнерами як ключову умову успіху

У серці екосистемної стратегії лежить співпраця з партнерами. Розуміння потреб споживачів і якісне управління — це конче потрібні, але вже недостатні передумови успіху. Позаяк створення ціннісної пропозиції дедалі більше залежить від спільних зусиль, на передній план вийшли взаємини з партнерами. У межах галузей партнерство зводилося до вибудовування ланцюгів постачання й каналів розподілу — усі розуміли свої роль і місце. В екосистемах найбільша складність полягає в узгодженні дій з основними партнерами, чиї погляди на те, хто що мусить робити, можуть істотно різнитися з вашими.

Про перемогу Kodak у хибній грі

Ось яскравий приклад перемоги в хибній грі: Kodak досягла своєї мети й стала великим гравцем на ринку цифрового друку. Проте сам ринок розвалився, адже діджиталізація вплинула не тільки на те, як знімки робили та друкували, а й на їхнє використання. Kodak зазнала краху не тому, що не змогла трансформуватися в компанію, яка спеціалізується на цифровому друці, а через те, що з появою цифрового перегляду та обміну такий друк утратив актуальність. Її ціннісну пропозицію зруйнували не конкуренти чи кращі аналоги, а зміни в екосистемі. Компанія стала жертвою екосистемної динаміки під назвою інверсія цінності.

Про екосистемний напад

Екосистемний напад керується чітким набором принципів, що змінюють природу атаки. Як і екосистемний захист, він спирається на співпрацю із союзниками, тож одним оком ви маєте стежити за ціллю, а іншим — за партнерами. Позаяк наступальні та оборонні дії вимагають координації і кооперації, важливо не тільки те, як діяти, але й коли.


Про автора:

Рон Аднер (Ron Adner) — професор стратегії в школі бізнесу Дартмутського коледжу, виступає спікером і консультантом для компаній по всьому світу. Останні десять років вивчає першопричини успіху та невдачі інновацій. Публікувався в The Wall Street Journal, Financial Times, Forbes і Harvard Business Review.


Зміст:
  • Вступ. Підрив екосистеми: як конкурувати, коли стираються кордони галузей

  • 1. Перемога у хибній грі — це поразка
  • 2. Захист екосистеми — справа колективна
  • 3. Екосистемний напад: від посилення конкуренції до її зміни
  • 4. Час підриву екосистеми: зарано гірше, ніж запізно
  • 5. Пастка егосистеми
  • 6. Спосіб мислення має значення: здобуття лідерства відрізняється від самого лідерства
  • 7. Колективність стратегічного розуміння

  • Післямова. Екосистемний підрив за межами приватного сектора

  • Подяки
  • Примітки


ВІДГУКИ ˅
"Рон Аднер знову написав книгу, яка змінює наше уявлення про цінності та конкурентоспроможність". — Куе Даллара, СЕО Honeywell Connected Enterprise

* * *

"Рон Аднер чітко й переконано вчить, що у світі, охопленому бурхливими руйнівними хвилями, наступними великими переможцями будуть ті, хто створить глибоко стійку стратегічну архітектуру. У той час, як багато стратегів зосереджуються на фірмі та її галузі, Аднер терміново спонукає нас оглянутися навколо себе, щоб побачити — і, зрештою, використовувати — більшу карту зв’язків і взаємозалежностей у цілій екосистемі. Суворий і конкретний, вдумливий і практичний, він доводить, що є одним із найважливіших стратегічних мислителів у двадцять першому столітті". — Джим Коллінз, автор книжки «Від хорошого до величного»

* * *

"Після серйозної трансформації галузі в Kodak я знаю, що підривні виклики неможливо вирішити просто роблячи те, що зазвичай. Книга Рона Аднера допомомагає зрозуміти, що навколо вас формується конкурентне середовище, і навчає, як у ньому процвітати". — Стів Сассон, генеральний директор Kodak у відставці, винахідник цифрової камери


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Рон Аднер):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua