ПОДІЇ | Post Factum

II міжнародна конференція «Оцінка персоналу»

10-11 липня 2008-го року HR-директори, менеджери з персоналу, спеціалісти з підбору та оцінки персоналу, рекрутери, консультанти, топ-менеджери та власники компаній зібралися на другій міжнародній конференції "Оцінка персоналу". Як і попереднього разу, організаторами конференції виступили журнал "Обучение персонала" спільно з порталом Training.com.ua.

Перший день відзначився значною кількістю методологічних виступів, а другого дня учасники мали змогу ознайомитись із досвідом практиків, які впроваджують означені методи оцінки персоналу у своїх компаніях.

Конференцію відкрив її модератор, представник компанії HRPuzzle, провідний експерт з оцінки персоналу, Євген Пестерніков, виступом про стратегічні карти оцінки персоналу. Він допомагав аудиторії прокинутись своєю дуже детальною методологічною розповіддю про об'єкти оцінки, інструментально-методологічну площину та рівні зрілості процесів у компанії.

Не менш цікавим став і виступ Оксани Короленко, старшого партнера компанії TOTAL HR Consulting. Вона розповіла про цілі, процес і застосування результатів оцінки персоналу в компанії, а також поділилася практичними висновками. Оцінка персоналу буде ефективна, тільки якщо її цілі чітко встановлені топ-менеджментом, їх сприймають на всіх рівнях персоналу в компанії, вони реальні та актуальні; процес оцінки прозорий, об'єктивний, забезпечений технічно і фінансово, задані точні стандарти та критерії і надається зворотній зв'язок; результати повинні бути справедливі, достовірні, позитивно впливати на клімат в колективі та використовуватись із метою розвитку та мотивації кар'єрного планування.

Вочевидь, найбільш енергійним та захопливим виявився виступ керівника відділу з розвитку персоналу компанії DTEK Дмитра Артюшкіна. Навіть сама назва доповіді була доволі провокаційною: "Performance Appraisal: шкідливі поради". Дмитро вирішив "не грузити" публіку сто разів вже чутими порадами щодо оцінки та підвищення мотиваційного рівня персоналу. Натомість, він вирішив відштовхнутися від протилежного — розповісти про те, чого робити у жодному разі не потрібно. Героями презентації Дмитра стали Гомер, Барт та Мардж — персонажі доволі відомого мультсеріалу "Сімпсони".

Останнім виступом, враженнями про який хотілося б поділитися в рамках цього огляду, став майстер-клас Валентини Комісарчик, консультанта компанії DeTech, Москва. Валентина розповіла про формування кадрового резерву у компаніях із використанням тестів здібностей, професійно-особистісних опитувальників та центрів оцінки.

Обмінюючись з аудиторією власним досвідом щодо створення кадрового резерву, Валентина не лише запропонувала розглянути кілька дуже цікавих кейсів, але й паралельно розповіла про валідність методів оцінки персоналу за шкалою (від 0 (випадкова оцінка) до 1(ідеальна оцінка)); принципи правильного процесу відбору людей до кадрового резерву (формальні критерії, тести і опитувальники, інтерв'ю за компетенціями та центр оцінки, а також аналіз результатів і формування кадрового резерву) та оцінку потенціалу ймовірних кандидатів на внутрішні посади.

Конференція залишила по собі хороше враження, а те, що організація подібних заходів вже досягнула в Україні доволі високого рівня, не може не радувати.

Ярослав Федорак, MCUa.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Одна справа. На диво простий рецепт неперевершених результатівОдна справа. На диво простий рецепт неперевершених результатів
Нетворкінг для інтровертів. Поради для комфортної та ефективної комунікаціїНетворкінг для інтровертів. Поради для комфортної та ефективної комунікації
Код винятковості. Живи за власними правиламиКод винятковості. Живи за власними правилами

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)