НОВИНИ від 12.09.2012


Найінноваційніші компанії світу 2012 за версією Forbes

Журнал Forbes опублікував черговий рейтинг 100 найбільш інноваційних компаній світу. Очолює рейтинг другий рік поспіль американська компанія Salesforce.com, яка пропонує хмарні технології і мережеве програмне забезпечення для корпорацій.

Найінноваційніші компанії світу 2012 за версією Forbes У першу п'ятірку потрапили 4 компанії зі США: окрім Salesforce.com, це Alexion Pharmaceuticals (біофармацевтика), Amazon.com (інтернет-рітейл) і Red Hat (програмне забезпечення для компаній). А також Baidu — китайський пошуковик.

Як не дивно, у списку Forbes виявилося на рідкість мало компаній, що зазвичай посідають у подібних рейтингах високі місця. Пояснюється це методологією підрахунку. На відміну від інших подібних рейтингів, заснованих на минулих заслугах компаній і редакторських примхах, американський Forbes за основу взяв переваги інвесторів — саме вони своїми гаманцями визначають, які компанії є найбільш інноваційними сьогодні, і будуть такими в майбутньому.

При складанні рейтингу увага приділялася не лише таким показникам, як річне зростання продажів і сукупний дохід за 5-річчя, але і так званій "інноваційній премії" — показнику, який свідчить про те, наскільки поточна оцінка вартості компанії перевищує ціну, що відображає нинішній бізнес компанії. Адже в підсумку, головна причина, чому інвестори оцінюють компанію на біржі вище, ніж насправді коштує її нинішній бізнес, пов'язана з очікуванням нового зростання. А цьому зростанню нізвідки взятися, окрім як із запуску нових товарів, послуг або виходу на нові ринки.

Всього в першій десятці найбільш інноваційних компаній світу за версією Forbes опинилося 5 компаній, пов'язаних з програмним забезпеченням та Інтернетом, 3 — з медициною, і по одній — з будівельним бізнесом і виробництвом напівпровідників. Найбільша кількість "найінноваційніших" компаній у списку — зі США (42), чимало їх з Великобританії, Франції, Японії, Німеччини.

В рейтингу також представлені компанії з Китаю (7) і Індії (5), Бразилії (2).

З компаній, які "на слуху", в рейтингу виявилися Pernod Ricard (виробник і дистриб'ютор спиртних напоїв, 15-е місце), Starbucks (мережа кав'ярень, 21-е місце), Estee Lauder (косметика, 23-є місце), Danone (продукти харчування, 25-е місце). При цьому такі компанії, як Google і Apple у рейтингу опинились на 24-му і 26-му місцях відповідно. Цікаво також, що, наприклад, компанія PepsiCo потрапила до списку, опинившись на 58-му місці, а її одвічний конкурент Coca-Cola Co взагалі у рейтингу не присутня.

» Див. повний список — The World's Most Innovative Companies

За інформацією Forbes.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua