Як зміниться робоче середовище, коли до “керма” стануть представники покоління “Y”

Як зміниться робоче середовище, коли до керма стануть представники покоління YАвторка блогу Brazen Careerist Пенелопа Транк (Penelope Trunk) ділиться деякими своїми спостереженнями щодо принципів роботи представників молодого покоління (так званого покоління “Y”). Ігреки ставляться до бізнесу інакше, ніж їхні старші колеги. Але, не залежно від вашого віку, що більш підготовлені ви до праці в нових умовах, то більша ймовірність того, що вам посміхнеться удача і ви зумієте досягнути успіху.

1. Менеджери середньої ланки працюватимуть довше
Представники покоління “X” славилися своєю звичкою чітко дотримуватися графіку “з 9-тої до 18-тої” і рано покидали роботу, щоб побути з дітьми. Вони були хорошими батьками. На відміну від представників покоління “Y”, у яких батьківські інстинкти виражені набагато слабше.

2. Працівники-початківці намагатимуться уникати технологічної ускладненості
Діти бейбі бумерів – тобто покоління “Y” – славиться своєю потребою до кастомізації. Технології, якими вони користуються, максимально відповідають їхнім потребам. Втім, наявність широкого вибору не робить їх щасливішими. Навпаки – це додаткова проблема. Як показують дослідження, люди, які завжди перебувають у пошуках кращої альтернативи, виснажуються набагато швидше і потерпають від стресу. І це дає нам змогу припускати, що вже найближчим часом технологічна ускладненість уступить місце довершеній простоті.

MUST READ:  Пройти «зайву милю» або Одна з надихаючих історій успіху

3. Роботодавці орієнтуватимуться на потреби своїх співробітників
Ми звикли, що роботодавець завжди перебуває у домінантному становищі. Це саме він влаштовує конкурси серед працівників, обираючи на посаду найкращих. Втім, вже найближчим часом ситуація може змінитися. Відтепер не роботодавець обиратиме працівників, а навпаки – працівники обиратимуть роботодавця. А до хороших і талановитих працівників стоятиме ціла черга роботодавців.

Окрім того, існують прогнози, що наступне(після покоління “Y”) покоління буде дуже нечисленним. Зважаючи на той факт, що вже сьогодні провідним світовим корпораціям не вистачає робочих рук, можна очікувати, що надалі цей процес лише посилиться (як ми пам’ятаємо: представники покоління “Y” – не найкращі батьки). Дехто навіть вважає, що уряди Америки та Європи доплачуватимуть сім’ям, щоб ті народжували дітей.