Головна нагорода за досягнення цілі у грі під назвою «бізнес» – наступна ціль

Головна нагорода за досягнення цілі у грі під назвою «бізнес» - наступна цільГалина Смолякова, президент компанії BusinessForward, ділиться з читачами цікавою історією: коли їй було 18 років, вона дуже сильно хотіла об’їхати світ, щоб заробити грошей. А коли в 33 роки вона побувала всюди, де хотіла, заробивши при цьому величезну кількість грошей – у неї почалася депресія. Так трапляється завжди, коли людина досягає поставленої цілі, а нової мети не з’являється. Так само і в бізнесі завжди повинна бути мета! Бо що таке розвиток, як не спроба, досягнувши поставленої цілі, стати на сходинку вище.

Керівникам бізнесів потрібно пам’ятати, що тільки мета спонукає людей на складну і цікаву роботу, яка потребує суттєвих витрат зусиль та часу. Якщо люди не бачать перед собою чіткої цілі – вони не зможуть працювати ефективно. При цьому будь-яка велика ціль повинна бути розділена на малі етапи, проходження кожного з яких повинно супроводжуватися винагородою (своєрідна гра). А найкраща винагорода за досягнення тієї чи іншої цілі – можливість поставити більшу, глобальнішу та набагато важливішу для людини ціль.

MUST READ:  6 порад, як перестати мріяти і почати діяти

Не варто забувати і про те, що у кожній грі повинен бути суперник. Але не варто шукати його в команді компанії. Можна проводити невеликі змагання серед співробітників, але ніколи не можна допускати, щоб вони перетворювалися на відкрите суперництво. Знаходити суперників краще за межами компанії.

Якщо все зробити правильно, то люди не лише почнуть працювати набагато ефективніше, але й отримуватимуть від своєї роботи задоволення, що саме по собі є мрією для багатьох людей.