назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Заснування бізнесу, Стартапи ::

Безжальна правда про жорстокий бізнес

Безжальна правда про жорстокий бізнес

КУПИТИ КНИГУ - Безжальна правда про жорстокий бізнес


КУПИТИ КНИГУ «Безжальна правда про жорстокий бізнес» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Безжальна правда про жорстокий бізнес
Автор(и): Бен Горовіц
Видавництво: "Наш Формат", — 2015

Опис:
Оригінал (англ.): "The Hard Thing About Hard Things: Building a Business When There Are No Easy Answers" by Ben Horowitz

Бізнес-гуру, інвестор Кремнієвої долини, американський підприємець Бен Горовіц написав відверту книгу про бізнес, не подібну на сотні видань штибу «Як створити власну справу і досягнути успіху». Автор не пропонує готових рецептів успіху та аргументовано пояснює, чому таких рецептів не існує. Горовіц розповідає, що в бізнесі, як і в житті, передусім потрібно розмежовувати своє сприйняття і факти, особисте та професійне, і тоді навіть рішення звільнити кращого товариша ні для кого не стане катастрофою. Навіть якщо під вашим керівництвом працює найталановитіший працівник, який здобув визнання у професійних колах, саме ви вирішуєте, чи потрібен його нестерпний характер і великий талант вашій компанії. Її і ваше майбутнє залежить від вас.

Увесь свій досвід керування людьми, боротьбу з їхніми інтригами, пошуки найкращих фахівців Бен Горовіц подає як інструкцію до дії, зрозумілу кожному. Бізнес-дійсність — нещадна, наче життя у гетто, про яке співають часто цитовані автором репери. А ваші шанси виграти дорівнюють шансам програти. Тому ця книга не для тих, хто шукає легких відповідей, а для тих, хто знає: запитань завжди більше, ніж відповідей, а перемагають у бізнесі тільки найвідважніші.

Це книга для топ-менеджерів, підприємців і всіх амбітних читачів.

Книга доступна також російською — "Легко не будет. Как построить бизнес, когда вопросов больше, чем ответов"


ЦИТАТИ ˅
Він глянув мені в очі і сказав: «Бене, ти маєш попрацювати ще над дечим, окрім цієї угоди. Ти повинен зробити це сам зі своїм юристом. Ти мусиш підготувати компанію до банкрутства». Сторонньому спостерігачеві могло видатися, що Білл завбачливо радив мені підготувати запасний план на випадок виникнення непередбачених обставин. Але щось у його голосі і його погляді свідчило про інше. Він вважав, що запасний план буде основним. Ця розмова нагадала мені історію про молодого лікаря, брата мого товариша. Тридцятип’ятирічний чоловік прийшов на прийом до цього лікаря. Він виглядав жахливо: впалі очі, землисто-сіра шкіра. Молодий лікар бачив, що щось не гаразд, але не міг діагностувати проблему, тому покликав досвідченішого колегу допомогти з діагнозом. Досвідчений лікар оглянув пацієнта і відіслав його додому. Потім звернувся до молодого лікаря і повідомив: «Він мертвий». Молодий лікар був вражений: «Про що Ви говорите? Він щойно вийшов звідси на своїх ногах!» Старший лікар відповів: «Він цього ще не знає, але він мертвий. У нього стався серцевий напад, а коли таке стається із молодими людьми, їхній організм ще не готовий до відновлення. Він не відновиться. Він труп». За три тижні пацієнт помер.

* * *

Боротьба — це коли ви питаєте себе, для чого взагалі створили компанію. Боротьба — це коли вас питають, чому ви не закриєте компанію, а ви не знаєте відповіді. Боротьба — це коли ваші працівники вважають вас брехуном і ви майже погоджуєтесь з ними. Боротьба — це коли їжа втрачає смак. Боротьба — це коли ви не вірите у власну здатність бути керівником. Боротьба — це коли ви по вуха у багні і розумієте, що вас нікому замінити. Боротьба — це коли всі думають, що ви ідіот, але ніхто вас не звільнить. Боротьба — це коли невпевненість у собі перетворюється на ненависть до себе. … Боротьба — це нещастя. Боротьба — це коли ви їдете розвіятись у відпустку, а вам стає тільки гірше. Боротьба — це коли вас оточують люди, а ви почуваєтеся самотнім. Боротьба не має милосердя. Боротьба — це територія невиконаних обіцянок і зруйнованих надій. Боротьба — це холодний піт. Боротьба — це коли ваші нутрощі пожирає пожежа і ви ось-ось почнете харкати кров’ю. Боротьба — це не поразка, але вона її спричиняє. Особливо якщо ви слабак. Завжди, якщо ви слабак. Більшість людей недостатньо сильні для цього. Навіть видатні підприємці, як-от Стів Джобс і Марк Цукерберґ, перейшли через Боротьбу і витримали її, тому ви не самотні. Але це не означає, що ви переможете. Можливо, й ні. Саме тому це й називається Боротьбою. Боротьба — це джерело величі.

* * *

Один із найперших уроків у моїй кар’єрі навчив мене, що за діями великої організації завжди стоїть одна людина, відповідальна за все. Інженер може призупинити роботу, очікуючи схвалення, або ж менеджер може вирішити, що не має повноважень закуповувати важливі складові. Ці дріб’язкові, на перший вигляд, вагання здатні спричинити фатальні затримки.


Про автора:

Бен Горовіц (Ben Horowitz) — американський підприємець у галузі новітніх технологій, венчурний інвестор, блоггер. Його блог читають понад 10 млн. читачів, а венчурний фонд Andreessen Horowitz, співзасновником якого він є, 2011 року очолив рейтинг найвпливовіших інвестиційних компаній (за версією американського сайту CNET, присвяченого комп’ютерним технологіям). У той чи інший спосіб причетний до більшості технологічних інновацій, з якими доводиться мати справу людям, народженим у середині 80-х: Горовіц сприяв появі першого інтернет-браузера Mosaic, працював над одним із перших «хмарних сервісів» Loudcloud для корпоративних клієнтів, і, як венчурний інвестор, вкладав у розвиток Airbnb, Facebook, Twitter, Skype та понад 150 інших компаній.


ЗМІСТ ˅
  • ВСТУП

  • РОЗДІЛ 1: ВІД КОМУНІСТА ДО ВЕНЧУРНОГО КАПІТАЛІСТА

  • РОЗДІЛ 2: Я ВИЖИВУ

  • РОЗДІЛ 3: ЦЬОГО РАЗУ З ПОЧУТТЯМ

  • РОЗДІЛ 4: КОЛИ ВСЕ ЛЕТИТЬ ШКЕРЕБЕРТЬ
    Боротьба
    Керівник має казати правду
    Як звільняти правильно
    Підготовка до звільнення топ-менеджера
    Звільнення хорошого друга
    Побрехеньки невдах
    Свинцеві кулі
    Кого це обходить?

  • РОЗДІЛ 5: ПОДБАЙТЕ ПРО ПЕРСОНАЛ, ПРОДУКЦІЮ І ПРИБУТКИ — САМЕ У ТАКІЙ ПОСЛІДОВНОСТІ
    Хороше місце для роботи
    Чому стартапи повинні навчати персонал?
    Хороший продакт-менеджер, поганий продакт-менеджер
    Чи можна переманювати людей з компанії друга?
    Чому топ-менеджерам з великих компаній складно працювати у стартапах?
    Прийом на роботу топ-менеджера: як найняти хорошого фахівця, якщо ви нічого не тямите у сфері його спеціалізації
    Якщо працівники не розуміють керівника
    Управлінський борг
    Оцінка якісного менеджменту

  • РОЗДІЛ 6: ПРО ПІДПРИЄМСТВО, ЯКЕ ПРАЦЮЄ
    Як позбутися інтриг у компанії
    Правильні амбіції
    Посади і кар’єрне зростання
    Розумні люди, але погані працівники
    Люди з досвідом
    Сам на сам
    Формування корпоративної культури
    Про зростання бізнесу без таємниць
    Хибні очікування

  • РОЗДІЛ 7: ВЕСТИ ЗА СОБОЮ, НЕ ЗНАЮЧИ НАПРЯМКУ
    Найважливіші здібності CEO
    Межа між страхом і сміливістю
    «Перші» і «другі»
    Прямувати за лідером
    CEO мирного/воєнного часу
    Як стати CEO
    Як оцінити CEO

  • РОЗДІЛ 8: ПЕРШЕ ПРАВИЛО ПІДПРИЄМНИЦТВА: ЗАБУДЬТЕ ПРО ПРАВИЛА
    Відповідальність проти креативності
    Техніка менеджменту «шаленої п’ятниці»
    Залишитись на вершині
    Чи продавати свою компанію?

  • РОЗДІЛ 9: КІНЕЦЬ ПОЧАТКУ


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Бен Горовіц):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua