назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Маркетинг, Продаж, Реклама, PR ::

На гачку. Як створити продукт, що чіпляє

На гачку. Як створити продукт, що чіпляє

КУПИТИ КНИГУ - На гачку. Як створити продукт, що чіпляє


КУПИТИ КНИГУ «На гачку. Як створити продукт, що чіпляє» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «На гачку. Як створити продукт, що чіпляє» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: На гачку. Як створити продукт, що чіпляє
Автор(и): Нір Еяль, Райан Гувер
Видавництво: "Наш Формат", — 2017

Опис:
Оригінал (англ.): "Hooked: How to Build Habit-Forming Products" by Nir Eyal, Ryan Hoover

Книжка «На гачку» Ніра Еяля, підприємця та бізнес-консультанта корпорацій зі списку Fortune 500, стала бестселером The New York Times, найкращою бізнес-книжкою року за версією сервісу Goodreads та здобула чимало схвальних відгуків.

Чому деякі товари захоплюють людство так сильно, що воно не уявляє свого життя без них? Чому вони перетворюються на наші звички й змушують нас повертатися до них знову і знову? Що лежить в основі технології, яка «чіпляє» споживача? У своїй книжці Нір Еяль пояснює читачеві «Модель потрапляння на гачок», яку застосовують успішні компанії, щоб непомітно мотивувати споживача купувати саме їхній продукт. Крок за кроком він розкриває секрети, на яких базується успіх будь-якої (і вашої також) компанії. Це зовсім не агресивна реклама чи дорогі промо-акції. Усе значно простіше…

Чому ця книжка

Ця книжка навчить вас сформувати звички покупців, тримати їх «на гачку» завдяки чотирьом крокам, які не потребують значних витрат на рекламу. Книжка наповнена практичними порадами, які будуть корисними для будь-якого бізнесу.

Для кого книжка

Для всіх, хто прагне зрозуміти психологію споживача і без особливих фінансових затрат створити особливий продукт; для тих, кому цікавий маркетинг.

Книга видана також російською — "На крючке. Как создавать продукты, формирующие привычки"


ЦИТАТИ ˅

Про несвідому поведінку

Звичка — це поведінка, яка відбувається несвідомо. Що більше зусиль — чи то фізичних, чи то розумових, — то менша ймовірність того, що це станеться. Про звичку і залежність Розробка товарів, що викликають звикання, — це маніпуляція. Розробникам таких товарів спершу необхідно переконатися, що їхні товари створюють здорові звички, а не нездорові залежності.

Про створення тригерів

Кінцевою метою товару, що формує звичку, є вирішення проблеми користувача за допомогою створення асоціації товару чи послуги із джерелом задоволення його конкретної потреби.

Про гнучкість ціноутворення

У галузі безплатних відеоігор стандартною практикою для розробників є відхилення прохання про оплату доти, доки користувачі не почнуть грати постійно й за звичкою. Коли з’являється бажання грати в нову гру й досягати в ній значних успіхів, перетворити звичайних гравців у платоспроможних споживачів значно легше. На продажу віртуальних товарів, додаткових життів, суперсили тощо роблять неабиякі гроші.

Про соціальну винагороду

Не дивно, що соціальні мережі стали такими популярними. Facebook, Twitter, Pinterest і ще кілька сервісів забезпечують понад мільярд людей потужною соціальною винагородою. Публікуючи пост, твіт чи пін, люди прагнуть до соціального схвалення. Отримання соціальної валюти змушує людину постійно повертатися до товару та очікувати більшого.

Про успішні компанії

Компанії, що успішно змінюють поведінку людей, пропонують їм вибір між звичним і новим, але зручнішим способом вирішення проблем. Поважаючи свободу користувачів, такі компанії полегшують формування нових звичок і змінюють поведінку назавжди.

Про нові віяння

Старі звички важко відходять, і дуже небагато людей володіють проникливістю, необхідною для того, щоб побачити, як інновації змінюють їхнє рутинне життя. Проте спостерігаючи за першими прихильниками, які вже засвоїли нові віяння, підприємці та розробники можуть виявити напрямки, які здатні перетворитися у мейнстрім.


Про авторів:

Нір Еяль (Nir Eyal) — підприємець і викладач. Працював у сфері ігор і реклами, де вивчив і випробував техніки впливу на споживача. Завдяки цьому написав бестселер «На гачку», що вчить, як створити товар, який щиро полюблять користувачі. Нір Еяль викладав психологію споживача в Стенфордському університеті. Наразі консультує компанії зі списку Fortune 500 та пише для видань Harvard Business Review, The Atlantic, Tech Crunchі Psychology Today. Співзасновник стартапів Sunshine Business Development і AdNectar.

Райан Гувер (Ryan Hoover) — аналітик трендів, розвитку і поведінкового дизайну технологічних продуктів. Працює інструктором у програмі розвитку талановитих стартаперів Treadecraft і директором по продукту PlayHeaven, бізнес-інкубатора для розробників мобільних додатків.


Зміст:
  • Вступ

  • Розділ 1. Зона звички
  • Розділ 2. Тригер
  • Розділ 3. Дія
  • Розділ 4. Мінлива винагорода
  • Розділ 5. Інвестиція
  • Розділ 6. Що ви збираєтеся з усім цим робити
  • Розділ 7. Вивчення додатку Bible
  • Розділ 8. Тестування звички.

  • Де шукати можливості для формування звичок?
  • Післямова
  • Подяка
  • Учасники
  • Посилання


Відгуки про книжку ˅
"Ця книжка підкаже вам, як створити наступне покоління продуктів. Прочитайте «На гачку» або ж її прочитає компанія, яка посяде ваше місце".
Метт Мулленвіг, засновник Wordpress

"Це книжка, про яку в Кремнієвій долині говорять усі".
Борис Вельдуйзен ван Зантен, засновник TheNextWeb

"Книжка Ніра — це шпаргалка, необхідна кожному стартапу, який намагається зрозуміти психологію користувача".
Дейв Маклур, засновник 500 Startups

"Книжка містить корисні поради й розповіді людей, які не одну собаку з'їли на розробці продуктів. Це серйозна розмова про те, як робити речі, про які люди думатимуть «як же ми без цього жили»".
Publishers Weekly


Фрагменти:
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua