ПОДІЇ | Post Factum 16 грудня 2005 р.

Звіт

Перша практична конференція
"У світі трудових відносин: реальність та перспективи"

8-9 грудня 2005 р., Київ

Автор: Анна Качкалда, SCG

"... Ставлячи на перше місце людей, Ви ніколи не зробите помилки,
навіть у питаннях заробляння грошей..."

Майкл Маркс,
один із засновників відомої мережі
супермаркетів у Великобританії

Саме цією цитатою хотілося б розпочати невеликий звіт про Першу практичну конференцію "У світі трудових відносин: реальність та перспективи", яка відбулася 8-9 грудня. Ці слова на розсуд присутніх запропонувала Ірина Константиновська, директор по персоналу Radisson SAS Hotel, представник доволі молодої компанії на ринку України. До речі, характерною рисою конференції була присутність представників як відомих компаній з уже усталеною репутацією та великим досвідом, так і досить молодих компаній, які знаходяться саме на стадії утвердження на українському ринку (мова також іде й про молоді українські представництва потужних відомих світових компаній).

Слід відзначити цікавий формат конференції — практична конференція, кожний день якої закінчувався круглим столом, де відбувалося доволі жваве та активне обговорення найбільш хвилюючих моментів. До того ж, усі доповідачі були відкриті для запитань, усім присутнім була запропонована контактна інформація доповідачів для подальшого спілкування. Також у рамках конференції відбувся семінар-майстерня "Іноземці в Україні: проблеми та їх рішення", яку провели керівник та старший консультант групи "Human Capital" ("Еrnst&Young") Ольга Горбановська та Галина Хоменко, які також брали участь у конференції в якості доповідачів.

Загалом, подія зібрала приблизно 130 представників вітчизняних та зарубіжних компаній, відповідальних за взаємовідносини як з місцевими, так і з іноземними співробітниками. Своїм консалтинговим та практичним досвідом з присутніми ділились провідні спеціалісти даної сфери. Необхідно відмітити, що на конференції були представники як бізнесу, так і державних органів, що було справді великим кроком на зустріч у співробітництві з вирішення актуальних питань з використанням найефективніших методів.

Тема першого дня конференції — "Трудові відносини з українськими співробітниками: у гостях добре, а вдома?". Другий день було присвячено трудовим відносинам з іноземними співробітниками "....Граціозна міграція". Судячи із запитань під час проведення круглих столів, найбільш хвилюючим моментом першого дня став лізинг, а другого — оподаткування та додаткові виплати співробітникам.

Цікаво було дізнатися про враження від конференції у відвідувачів, чи отримали вони відповіді на свої запитання, чи справдилися їхні очікування. Так, за словами Ольги Мудрик (ВАТ "Гостомельський склозавод"), представники їхньої компанії залишилися цілком задоволеними, так як з'ясували для себе ряд прикладних питань, отримали масу корисної інформації. Метою ж відвідування конференції було вирішення проблемних моментів, з якими дана компанія зустрічається при залученні до співробітництва іноземних консультантів.

Керівник HR-відділу КБ "Аваль" зазначила, що обговорення питань конференції та отримання корисних матеріалів є надзвичайно корисним на сучасній стадії трансформації компанії, яка зробила актуальними питання найму іноземних спеціалістів. Під час конференції представники компанії змогли вибудувати для себе загальну картину, зрозуміти сучасну ситуацію у сфері трудових взаємовідносин, з'ясувати деякі питання, зокрема, питання лізингу. "5 за п'ятибальною шкалою" — ось оцінка конференції, на думку представників КБ "Аваль".

Штиркало Тетяна, учасник конференції від ТОВ "Ніссан Мотор Україна", відмітила цікавий формат проведення, практичний аспект якого є дуже важливим для такої молодої компанії, що розвивається на українському ринку. Найцікавішими моментами було названо питання структуризації трудових відносин, лізинг персоналу, відповідність законодавству трудових відносин. Пані Тетяна відмітила також лютневу конференцію з рекрутингу, яка справила позитивне враження та була одним з важливих чинників відвідування даної конференції.

До речі, багато присутніх звернули увагу на високий рівень організації події, включаючи як підбір теми, доповідачів, формату події, так і організацію вільного часу.

Оцінюючи атмосферу події, можна з упевненістю сказати, що тема трудових відносин є актуальною та цікавою для сучасного бізнесу. Протягом конференції було отримано відповіді на багато запитань, обговорено багато тем, проведено багато дискусій, але, згадуючи слова Ольги Горбановської "такого слона нужно есть по-немножку...";-), можна сказати, що за такий короткий час, просто не можливо розкрити всі запитання, заповнити всі прогалини, цілковито розсіяти сумніви.

Подяка відвідувачам, а також організаторам конференції, якими виступили компанії «Ернст енд Янг» та «Conference House».



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Формула максимуму. Переможні стратегії досягнення цілейФормула максимуму. Переможні стратегії досягнення цілей
Як управляти собою. Класика Harvard Business ReviewЯк управляти собою. Класика Harvard Business Review
Створення інноваторів. Як виховати молодь, яка змінить світСтворення інноваторів. Як виховати молодь, яка змінить світ

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)