ПОДІЇ | Post Factum

Конференція "Управління бізнес-процесами 2007. ІТ-рішення"

У середу 23 травня 2007-го року у приміщення бізнес-центру "Кубик" відбулась практична конференція "Управління бізнес-процесами 2007. ІТ-рішення. Вартість питання. ERP на допомогу чи гроші на вітер?", організатором якої виступила компанія "РМС Україна". Учасниками конференції стали керівники компаній, комерційні директори, фінансові директори, консультанти і звісно ж, керівники ІТ-відділів.

Конференцію було відкрито виступом Анни Турчиної, керівника проекту міжнародні стандарти обліку ГК "Континіум", який носив назву "Необхідність стратегічного і фінансового управлінського обліку і контролінгу. Національні і міжнародні стандарти обліку". Вона розповіла про функціональність доменів в MFG/RPO, а також трансформацію звітності відповідно до МСФО. Говорилося і про послідовність консолідації і трансформації звітності.

Доволі цікавим виявився виступ Олександра Гречаного, керівника практики фінансового управління компанії "Apple Consulting". Він розповів про перешкоди на шляху до ефективного впровадження ІТ-системи, а також способи їх виявлення та усунення. Люди бізнесу, які вже звикли до того, що практики компанії "Apple Consulting" тісно пов'язані з методологією ТОС (Теорія Обмежень Системи), залишилися задоволеними. Навіть розповідаючи про способи впровадження систем ІТ, доповідач не втримався від того, щоб не згадати про методологічно-художню книгу "Ціль" та не пригадати про теорію "вузьких місць".

Виступ Віктора Прудковських, головного бухгалтера "Панальпіна Ворлд Транспорт ЛТД" порадував аудиторію яскравими образами "часу". Доповідь Віктора носила багато в чому символічну назву "Час. Потратити, щоб зекономити".

"Коли під час впровадження ERP-системи все полетить шкереберть, — пояснив Віктор, — спробуйте розслабитися і отримати задоволення. Адже вся ця каша заварена за вашим рецептом!" А ось про те, як "заварити кашу за власним рецептом" Віктор і розповів у своєму виступі.

Говорячи про підготовку до впровадження ІТ-системи, він наголосив на покроковому підході: спершу слід підписати контракт з вендором, потім підготувати бюджет проекту, а потім підготувати до проекту саму компанію. Згадав Віктор і про ті речі, яких робити не слід, а саме: проводити пілотні проекти на невеличких підрозділах, розділяти процес на частини, та довіряти окремі фронти робіт різним вендорам.

Одним з найбільш цікавих виявився останній виступ "Практичні процеси впровадження ERP-системи", представлений Сергієм Лук'яновичем, фінансовим директором компанії "Nemiroff". Доповідач з першої хвилини захопив увагу слухачів запитанням: навіщо і коли потрібна компанії ERP-система? І відразу дав відповідь: коли розвиток бізнесу потребує потужних і якісних рішень, а порівняно з конкурентами складається враження, що компанія "гальмує".

Розповів він і про методологію впровадження ІТ-систем, кілька разів наголосивши на необхідності бути "впевненими у тому, що ви автоматизуєте правильні рішення і процеси". Адже ІТ-система автоматизує наявний набір процесів і дозволяє йому працювати швидше і більш злагоджено. Але якщо процеси самі по собі є помилковими — значить ви автоматизуєте помилки.

У виступі Сергія було піднято і питання ресурсів, які необхідні для впровадження інформаційної системи. Зокрема говорилося про людські ресурси. "Ми не дурні, — наголосив він, — ми цілком можемо впровадити систему і власними силами. Але у наших людей просто не вистачає на це часу та знань. І тому можна забути про внутрішні ресурси. Використання зовнішніх професіоналів — єдиний спосіб вдало впровадити ERP-систему".

Загалом же, попри не надто жвавий інтерес до заходу (відвідали конференцію близько 40 чоловік), учасники стали свідками доволі цікавих та інформативних виступів, і, сподіваємося, суттєво збагатили свій ІТ-арсенал.

Ярослав Федорак, MCUa.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
X10: Правило переможця. Як отримувати максимум від життяX10: Правило переможця. Як отримувати максимум від життя
Рік продуктивності. Експерименти з часом, увагою та енергієюРік продуктивності. Експерименти з часом, увагою та енергією
Діяти як переможець, думати як переможецьДіяти як переможець, думати як переможець

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)