ПОДІЇ | Post Factum

Відкриття всеукраїнського конкурсу
«Інноваційний прорив 2009»

Автор: Ярослав Федорак, MCUa

14 квітня 2009-го року в приміщенні колонної зали НТУУ КПІ відбулась урочиста церемонія відкриття Всеукраїнського конкурсу інноваційних ідей. Метою конкурсу, який триватиме до жовтня 2009-го року включно, організатори називають пошук інноваційних розробок українських вчених та авторів і перетворення їх на інвестиційно привабливі проекти.

"Сьогодні ми впритул наблизилися до закінчення епохи інновацій Радянського Союзу. Ми не можемо й далі користуватися тим, що було. І якщо зараз ми не зуміємо знайти свої власні шляхи для розвитку, стати по-справжньому інноваційною державою, тоді нам доведеться стати сировинним придатком до більш розвинутих економік", — наголосив Вадим Денисенко, головний редактор тижневика "Коментарі", який став генеральним інформаційним спонсором конкурсу.

У свою чергу інший ключовий спікер події, почесний голова правління благодійного фонду "Нова країна" Володимир Сиротин відзначив, що Україні надзвичайно не вистачає енергетичної свободи. "Ми занадто сильно залежимо від інших країн, від постачання енергопродуктів. Ми занадто часто ходимо по світу з протягнутою рукою", — заявив він. На думку Володимира, інноваційний розвиток України повинен полягати саме у зменшенні цієї залежності від інших гравців глобального ринку. І в першу чергу — у сфері енергетики. Адже кожного року держава витрачає мільярди доларів на те, щоб забезпечити енергоносіями своїх громадян. І якби завдяки проривним інноваціям вдалося б хоча б на кілька відсотків скоротити споживання енергії (чи відшукати інші — більш дешеві її джерела), то Україна отримала б чудовий потенціал для розвитку завдяки вивільненню капіталу.

Серед ключових доповідачів конференції були також Анна Дегтярьова, директор Центру високих технологій та інновацій; Тревор Лінк, партнер Erst&Young в Україні; Дмитро Шоломко, офіційний представник Google в Україні, Денис Довгополий, керуючий директор компанії Bay View Innovations та інші.

Тож протягом кількох наступних місяців науковці, винахідники та перспективні студенти зможуть подати заявки на участь в конкурсі інновацій за наступними напрямками:

  • енергетика, альтернативні джерела енергії;
  • нанотехнології і нові матеріали;
  • медицина і нові матеріали;
  • ІТ і телекомунікації;
  • промислові технології;
  • приладобудування;
  • електроніка;
  • транспорт та машинобудування;
  • будівельні матеріали та технології;
  • перспективне озброєння, промислова і спеціальна техніка, безпека;
  • екологія і раціональне використання природних ресурсів;
  • житлово-комунальне господарство;
  • соціальний проект;
  • та інші.

Учасники конкурсу зможуть долучитися до інноваційного розвитку України та зростання конкурентоспроможності національної економіки; познайомитися з колегами-новаторами і обмінятися досвідом розробки та впровадження інновацій; отримати експертну оцінку своєї винахідницької діяльності; залучити інтерес громадськості до своїх винаходів; отримати сформований експертами бізнес-план для реалізації свого проекту; взяти участь в Road Show — живій презентації проекту перед іноземними та українськими інвесторами в рамках Першого українського венчурного ярмарку; отримати можливість фінансування та наступної реалізації своєї ідеї в реальному бізнес-проекті.

Заявку на участь у конкурсі, а також всю необхідну детальну інформацію можна отримати на офіційному сайті події www.ukrinnovation.com.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Код винятковості. Живи за власними правиламиКод винятковості. Живи за власними правилами
Міф досвіду. Чому ми засвоюємо хибні уроки і як це виправити?Міф досвіду. Чому ми засвоюємо хибні уроки і як це виправити?
Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіхуНалаштуйся на зміни. Нова психологія успіху

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)