НОВИНИ від 03.05.2012


Люди з завищеною самооцінкою у шість разів частіше «провалюються» як лідери

Дослідження, проведене PDI Ninth House спільно з University of Minnesota, виявило кілька типів управлінської поведінки, які підвищують ризики бути звільненим чи зниженим у посаді.

Так, управлінці, які оцінюють рівень своїх навичок вище, ніж їх оцінюють їхні керівники, у шість разів частіше "провалюються", ніж управлінці, які сходяться з керівниками в оцінці своїх знань та навичок.

Люди, які схильні до переоцінки своїх здібностей, не лише не здатні об'єктивно оцінити свою цінність для компанії, але й часто шкодять позитивній атмосфері в компанії.

"Деякі з сьогоднішніх лідерів не здатні диференціюватися від своїх керівників і багато з них занадто переймаються тим, щоб їхні керівники визнали їхню цінність та результативність", — говорить Лоу Кваст (Lou Quast), віце-президент та виконавчий консультант PDI Ninth House та представник University of Minessota.

На відміну від людей, схильних до завищення своєї цінності, ті працівники, які занижують свою цінність для компанії, провалюються не частіше, ніж ті, які здатні оцінити свою цінність об'єктивно.

Люди із завищеною самооцінкою як правило не здатні:

  • об'єктивно оцінити свої сильні та слабкі сторони;
  • створити середовище, в якому людям хотілося б викладатися на повну;
  • тактично висловлювати свою незгоду;
  • довіряти іншим;
  • створити ефективні робочі стосунки з вищим менеджментом;
  • створити ефективні робочі стосунки з колегами.

"Ключем до успішної кар'єри є не лише розум та професійність, але й вміння співпрацювати з людьми, які вас оточують, — підводить підсумок Кваст. — Таким чином успіх лідера значною мірою залежить від його здатності об'єктивно оцінити свої сильні та слабкі сторони".

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua