НОВИНИ від 21.08.2013


Найінноваційніші компанії світу 2013

Найінноваційніші компанії світу 2013 за версією Forbes Видання Forbes опублікувало щорічний рейтинг 100 найбільш інноваційних компаній. Серед лідерів рейтингу чимало позицій віддано високотехнологічним компаніям.

Список складений з урахуванням зростання виручки і середньої прибутковості компанії за останні п'ять років. Також береться в розгляд різниця між капіталізацією і вартістю бізнесу, заснованої на очікуваннях віддачі від інновацій. Як повідомляє Forbes, всі учасники списку повинні публічно звітувати як мінімум останні 7 років, оцінюватися ринком вище $10 млрд. і витрачати на дослідження суму не менше 1% чистих активів.

У новому рейтингу найбільш інноваційних компаній корпорація Apple посіла 79-е місце, хоча в 2011-му році вона перебувала на 5-й позиції, в 2012-му — на 26-му рядку. Таким чином, у нинішньому році компанія, очолювана Тімом Куком (Tim Cook), втратила відразу 53 позиції.

У черговий раз рейтинг очолила компанія Salesforce, яка займається розробкою однойменної CRM-системи. Нею користуються великі корпорації, на зразок Google, Dell, Toyota, Cisco і Hitachi.

У трійці найбільш інноваційних компаній, за версією Forbes, також опинилася фармацевтична компанія Alexion Pharmaceuticals і розробник засобів віртуалізації VMWare. Четверту сходинку посіла ще одна фармацевтична компанія — Regeneron Pharmaceuticals. На п'ятій сходинці перебуває британський виробник мікропроцесорів ARM Holdings, далі йдуть китайський пошуковик Baidu та онлайн-рітейлер Amazon.

Завершують десятку рейтингу американська компанія Intuitive Surgical, що займається медичним обладнанням, найбільша японська електронна торгова площадка Rakuten та бразильська компанія Natura Cosmeticos.

Корпорація Google розташувалася на 47-му місці рейтингу, тоді як у минулорічному рейтингу інтернет-гігант перебував на 25-й позиції, а в 2011-му — на 7-му місці.

» Див. повний список — The World's Most Innovative Companies






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua