НОВИНИ від 09.09.2014


Який він, середньостатистичний CEO?

Згідно з результатами дослідження компанії Qlik середньостатистичний генеральний директор у різних країнах — це чоловік у віці 54 років, який навчався в Гарварді, Оксфорді чи Кембриджі. Особи, що займають керівні позиції, зазвичай вивчали економіку і бізнес, а також інженерні науки і право.

Qlik: Який він, середньостатистичний CEO?
Розроблений компанією додаток Where Do CEOs Come From опрацював зібрані в липні 2014 дані по 100 компаніям-учасникам індексу FTSE і 250 генеральним директорам Великобританії, а також по керівникам найбільших компаній Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Німеччини та Швейцарії. Досліджувалася інформація про місце народження, стать, місце навчання, предметах, що вивчалися, та їхніх попередніх посадах.

Найбільш часто топ-менеджери отримують освіту в галузі економіки та бізнесу; наступними за популярністю є інженерні науки і право. Окрім Гарварду і Оксбриджа, середньостатистичні генеральні директори найчастіше є випускниками Манчестерського університету, Імперського коледжу в Лондонському університеті, а також Токійського університету.

Стать

Серед генеральних директорів усього світу переважають чоловіки (96%), на частку жінок припадає лише 4%. Примітно, що найбільша частка жінок серед CEO відзначається в Індії — 8%, далі у Великобританії і Австралії (5%). За даними дослідження, в Японії та Гонконгу всі генеральні директори є чоловіками.

В Індії всі жінки-генеральні директори є главами компаній фінансового сектора.

Освіта

Випускники університетів серед генеральних директорів складають 92%. Жінки частіше вивчали бізнес, а чоловіки — економіку. Ступінь MBA мають лише п'ята частина (18%) генеральних директорів у всьому світі.

На роботі

Третина керівників швейцарських компаній є іноземцями. Найвища плинність серед генеральних директорів — в Японії, 68% з них займають свою посаду менше 5 років (це на 16% вище середнього показника по світу, який складає 52%).

До того, як очолити компанію, зазвичай керівники займали позицію керуючого директора — 9% з усіх осіб, чиї профілі аналізувалися. На другому за популярністю місці опинилася посада фінансового директора (6%), а потім йде посада операційного директора (5%).

При цьому у Великобританії посада операційного директора була другою за частотою — її займали раніше 9% генеральних директорів.

"Цікаво, що «середньостатистичні генеральні директори» в усіх країнах дуже схожі — це зазвичай чоловіки п'ятдесяти з гаком років, які отримали освіту в одному з найпрестижніших університетів світу", — зазначив Шон Фаррінгтон (Sean Farrington), директор з маркетингу у Великобританії і Ірландії та регіональний віце-президент компанії Qlik у Північній Європі.

За інформацією RB.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua