НОВИНИ від 18.12.2017


Рейтинг ефективності управління американських компаній 2017

Drucker Institute опублікував перший рейтинг ефективності управління американських компаній Management Top 250, заснований на концепції економіста Петера Друкера (Peter Drucker), якого називають батьком-засновником сучасного менеджменту, повідомляє портал DELO.UA.

Рейтинг ефективності управління американських компаній На відміну від інших подібних рейтингів, Drucker Institute не оцінював окремі аспекти діяльності компанії (прибуток або продуктивність праці), а застосовував комплексний підхід. Компаніям присвоювалися оцінки за п'ятьма критеріями, які Друкер вважав ключовими: задоволеність клієнтів, залученість і розвиток співробітників, інновації, соціальна відповідальність і фінансова стійкість. Дослідники врахували 37 показників — від частки ринку до кількості заявок на патенти і відгуків співробітників на кар'єрному сайті Glassdoor.

Всього Drucker Institute досліджував 608 американських компаній, які восени 2016-го року входили в індекс S&P 500 або у список Fortune 500 або мали ринкову капіталізацію понад $ 10 млрд.

Лідирує в списку національних бізнесів із найефективнішим управлінням Amazon. За роздрібним інтернет-гігантом йдуть Apple і Alphabet, які зайняли 2-е і 3-е місця відповідно.

Технологічні титани International Business Machines (5-е місце), Microsoft (6-е місце), Cisco Systems (9-е місце) і багатообіцяюча Nvidia (10-е місце) з Кремнієвої долини посіли ще чотири рядки в першій десятці.

Крім того, в неї увійшли традиційний "важкоатлет" Johnson & Johnson (4-е місце), гігант галузі споживчих товарів Procter & Gamble (розділив із Microsoft 6-е місце) і 3M (8-е місце), яка випускає стікери Post-it і еластичні бинти Ace.

Технологічні фірми з першої десятки показали високі результати у всіх п'яти категоріях. При цьому майже всі вони, за невеликим винятком, увійшли в перші 15-20% з більш ніж 600 компаній, проаналізованих Drucker Institute.

Amazon, Apple і Alphabet домоглися виняткових результатів в категоріях "інновації" і "якість обслуговування клієнтів", оскільки багато їхніх товарів — хмарні платформи, смартфони, дрони і безпілотні автомобілі — змінюють цілі галузі і соціальну поведінку.

До того ж, такі технологічні фірми, як Alphabet і Microsoft, віддають значну частину повсякденної роботи на аутсорсинг. Їх штатні співробітники досі, як правило, отримують високі зарплати і користуються щедрими пільгами. Ймовірно, саме таким фахівцям компанії зобов'язані високими результатами в категорії "залученість співробітників і їх розвиток", говорить Рік Уортзман (Rick Wartzman), директор Центру соціального функціонування ім. К.-Х. Муна з Інституту Друкера. "Їхні співробітники є натхненниками інноваційної економіки", — додав він.

Потрапити в першу десятку можна було і іншим шляхом. Наприклад, Amazon, котра зайняла 1-е місце, звертає на себе увагу суперечливими показниками. Серед величезного числа проаналізованих фірм вона виявилася в 20% фірм із жахливими результатами в категорії "соціальна відповідальність". Amazon давно критикують у пресі через умови роботи на складах. Інвестори-активісти незадоволені розкриттям інформації про екологічну відповідальність компанії. Однак своїми високими результатами в категорії "інновації" вона явно виділяється серед всіх інших фірм. Саме вони забезпечили їй першість.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua