НОВИНИ від 21.03.2007


Кількість жінок-підприємців зростає

Жінки у всьому світі з набагато більшим запалом беруться до ведення власного бізнесу, ніж будь-коли раніше. Частка жінок сьогодні складає третину від загальної кількості підприємців у світі. Проте, на відміну від чоловіків, жінки, які беруться до власної справи, не хочуть покидати "насиджене" місце на своїй "щоденній" роботі. Такі дані дослідження, проведеного Center for Women's Leadership Babson College.

Жінки поводяться більш обережно, ніж їхні колеги чоловічої статі, намагаючись забезпечити собі тили у вигляді стабільної роботи, в якій вони виконують роль найманого працівника. Це вказує також на підвищену невпевненість жінок щодо того, чи зуміють вони досягнути успіху у власній діяльності. Та, не зважаючи на це, підприємницька прірва між статями скорочується. І особливо яскраво ця тенденція простежується у країнах із низьким та середнім рівнем прибутку.

Дослідження, яке брало до уваги дані із понад 40 країн, виявило, що країни із низьким та середнім рівнем прибутку показували найвищий рівень підприємницької активності жінок, у той час як у країнах із високим рівнем прибутку ситуація була куди гіршою.

Дуже цікавий факт — саме Росія виявилась єдиною країною, де кількість стартапів, що відкриваються жінками, відчутно перевищує кількість стартапів, які належать особам чоловічої статі.

Жінки у країнах із низьким-середнім прибутком (таких як Росія чи Філіппіни) показують найвищий рівень ранньої підприємницької активності жінок (39,3% та 22,5% відповідно). Країни з високим прибутком, такі як Бельгія та Швеція — показують найнижчий рівень жіночої підприємницької активності (1% та 2,3% відповідно).

Подвійне працевлаштування виявилося критичним фактором підвищення жіночої підприємницької активності. А це означає, що рівень жінок-підприємців зріс саме завдяки тим жінкам, які розпочали власну справу, не покидаючи своєї основної посади як найманого працівника (на основі повної або часткової зайнятості). Перебування на стабільній посаді забезпечило жінок доступом до ресурсів, соціального капіталу та ідей, які стали в нагоді для початку підприємницької діяльності.

Незалежно від рівня прибутку країни (високого, середнього чи низького) жінки-підприємці доводять свої стартапи до рівня стабільного бізнесу здебільшого за умови наявності у них високого рівня освіти.

І хоча дослідження вказує на нижчий рівень впевненості жінок у власних силах, все ж варто їм почати власний бізнес і вивести його на належний рівень прибутковості та стабільності, як їхня впевненість відразу починає зростати. Вони застосовують всі можливості для розвитку бізнесу анітрохи не гірше, ніж чоловіки.

Ймовірність виживання молодого бізнесу та перетворення його на стабільну структуру вища у розвинутих країнах і не залежить від статі засновника. Рівень освіти людини-засновника також має свій вплив на ймовірність перетворення підприємницького стартапу на стабільний бізнес.

Попереднє опитування по темі:

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua