ІНСАЙТИ | Інструментарій 17 березня 2006 р.

Всеохоплююча картина для Боса

Нова технологія "інструментальна панель" (dashboard) включає все, що може знадобитися керівнику.

Керівник Oracle Corp. Лоуренс Елісон, разом зі своєю нареченою, письменницею Мелані Крафт, насолоджувалися медовим місяцем. Таким чином, Елісон на невизначений час був неспроможний займатися своїми бізнес-справами. Наближався останній день фінансового року, і Елісон (співзасновник NetSuite і його найбільший інвестор) повинен був довідатися, наскільки вдалим виявилося його починання.

Для Інтернету завдання перевірити "пульс" компанії було далеко не рядовим. Щоб довідатися про останні торгові операції, Елісон мусив дзвонити багатьом людям і днями чекати на їхні фінансові звіти, які часто виявлялися простроченими, коли він їх нарешті отримував.

Але завдяки новому управлінському інструменту для менеджерів — інструментальної панелі, Елісон отримав потрібну інформацію за кілька секунд. Подібно до панелі приборів у автомобілів, комп'ютерна версія інструментальної панелі надає найважливішу інформацію у найпростішому і найзручнішому вигляді. Така інформація базується на даних реального часу, які беруться безпосередньо із корпоративного програмного забезпечення.

Завдяки Інтернету та інструментальної панелі мрії багатьох менеджерів стали реальністю. На даний момент близько 40% з понад 2000 найбільших компаній використовують цю технологію. Деякі з найбільш відомих виконавчих директорів і керівників є її прихильниками, починаючи від Стівена Белмера (Microsoft) і Івана Сайденберга (Verizon Communications) і закінчуючи Робертом Нарделлі (Home Depot).

Інструментальна панель — це прикладна програма для керівників, яка робить найдрібніші деталі бізнесу, які зазвичай закопані найглибше, очевидними для управлінців вищої ланки. Такі програми є настільки потужними, що вони перетворюють природу менеджменту з мистецтва інтуїції на науку. Менеджери мають змогу постійно спостерігати за ключовими процесами їхнього бізнесу і миттєво реагувати на ситуацію.

Згадана технологія особливо цінна для невеликих компаній, оскільки більшість з них не можуть дозволити собі складне програмне забезпечення. Всього близько п'яти років тому інструментальні панелі створювалися індивідуально для кожної компанії, тому їхня вартість могла сягати мільйонів доларів. Сьогодні, NetSuite та інші виробники пропонують продукцію, яка коштує всього від $1000 до $2000 на рік за користувача. "NetSuite повністю змінює спосіб роботи і мислення компанії", — стверджує Нейт Портер, віце-президент American Reporting Co.

Ярослав Федорак, за матеріалами BusinessWeek.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Правила мозку для роботи. Наука мислити розумніше в офісі та вдомаПравила мозку для роботи. Наука мислити розумніше в офісі та вдома
Серійний переможець. 5 дій для створення вашого циклу успіхуСерійний переможець. 5 дій для створення вашого циклу успіху
Спершу найважливіше! Жити, любити, вчитися, залишити слідСпершу найважливіше! Жити, любити, вчитися, залишити слід

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)