5 технік, які допоможуть вам завжди залишатися сфокусованими

5 технік, які допоможуть вам завжди залишатися сфокусованими Ми живемо у світі, сповненому мільйонами можливих відволікаючих факторів, стресів, випадковостей та миттєвих “важливих” речей. Чи можливо, попри всі ці перешкоди, залишатися сфокусованими. Відповідь на це запитання намагається дати юрист Рондалін Короляк (Rhondalynn Korolak) на сторінках журналу Australian Anthill. Вона пропонує п’ять простих і водночас дієвих технік, які допоможуть залишатися сфокусованими?

1. Хтось помер? Якщо ні – розслабтесь. Якщо ніхто не помер – тоді немає жодних причин перейматися чимось іншим і можна повністю віддати себе і свою увагу корисній справі.

2. Ви намагаєтесь “з’їсти слона” за один підхід? Не варто намагатися виконати складну і тривалу роботу за один раз. Набагато простіше розбити її на кілька коротших етапів. Детальний покроковий план допоможе вам ідентифікувати, яким чином дібратися з точки “А” до точки “Б”. І пам’ятайте – подорож в 1000 миль починається з першого кроку.

3. Погане сусідство? Якщо ви перебуваєте у негативному для роботі місці – змініть його негайно. Встаньте і прогуляйтесь, послухайте свою улюблену пісню, змініть емоційний настрій.

MUST READ:  Калейдоскоп характерів керівників

4. Чи вдячні ви за те, що маєте? Неможливо досягнути високої мети, якщо ви почуваєтесь незадоволеними тим, що вже маєте.

5. Чи сфокусовані ви на тому, що хочете, чи на тому, що не хочете? Помічаєте ви це, чи ні, але ми завжди візуалізуємо речі, про які думаємо. При чому, незалежно від того, в якому ключі ми про них думаємо (позитивному чи негативному). Якщо фокусуватися на негативних аспектах, яких ви хочете уникнути, і при цьому постійно боятися їх, то, швидш за все, саме з ними вам і доведеться зіткнутися.