Робота: Погана… чи просто не ваша?

Робота: Погана... чи просто не ваша? Люди, які відчувають постійний психологічний, а іноді – навіть фізичний дискомфорт на своєму робочому місці, найчастіше роблять висновок, що їм трапилася “погана” робота, “нестерпний” керівник та “жахливі” колеги. Втім, як стверджує Роберт Саттон (Robert Sutton), автор численних книг, блогер та дописувач багатьох популярних бізнес-видань – робота може бути просто не вашою. Що зовсім не означає, що вона погана!

У одній зі статей, опублікованій на блозі Роберта Саттона, він наводить три ознаки того, що ви опинилися не на своєму місці:

1. Якщо ви постійно відчуваєте себе як шарлатан чи недосвідчений початківець, хоча рівеню ваших навичок в даній сфері можуть позаздрити навіть експерти.

2. Якщо кожне прохання та наказ керівника сприймаються вами як порушення вашого особистого простору та приниження, хоча повністю відповідають вашим посадовим обов’язкам та концепції вашої роботи.

3. Якщо робота, яку ви виконуєте, не займає високого місця у вашій системі цінностей.

MUST READ:  Три чверті працівників сфери інформаційних технологій ненавидять свою роботу

Звісно, ознак може бути набагато більше. Але ці три вказують на те, що щось із вашою роботою не так. І швидш за все йдеться не про те, що вона “погана”, а просто про те, що вам не пощастило і ви потрапили не на своє місце.