7 причин, які перешкоджають перетворенню хобі на джерело прибутку

7 причин, які перешкоджають перетворенню хобі на джерело прибутку Роман Єфимов, автор блога “Коли ти отямишся”, пояснює, чому людям іноді так складно поєднати улюблену справу із заробітком грошей. Він сформулював 7 причин, які перешкоджають вирішенню цього питання.

1. Лінь. Це не негативна риса, а просто частина людської природи! Люди чомусь хибно вважають, що улюблена справа автоматично позбавляє їх від ліні. Не позбавляє! Займатися улюбленою справою – не значить лежати на дивані і уявляти себе геніальним художником, архітектором, режисером чи ким там ще ми мріємо стати.

Необхідність працювати ніхто не відміняв. Щоб досягнути успіху у власній справі зазвичай потрібно вкласти в неї куди більше зусиль, ніж в традиційну найману працю. Але “улюбленість” означає, що ви не сприймаєте цю працю як рабство чи каторгу.

2. Самолюбування. Набагато приємніше лежати і мріяти, наче ви вже досягнули бажаного. Уявляти, що буде, коли ви втілите свої думки в реальність. Малювати приємну картинку досягнутої цілі.

На жаль, для багатьох ці думки так і залишаються мріями. Адже будь-яка дія – це зусилля та ризик. Те, що психологи і тренери називають “виходом із зони комфорту”. Вам знадобиться справжня сила волі, щоб перейти зі стану замріяного самолюбування до стану руху до цілі.

MUST READ:  «Всі брешуть!» - Сказано доктором Хаусом, доведено Деном Аріелі

3. Бажання здаватися, а не бути. Але ж приємно відразу уявляти себе успішним та щасливим. Щоб відразу на вершині гори і в променях слави та багатства. Мало хто уявляє себе початківцем, який постійно помиляється, знову пробує, збиває коліна об гострі камені гори, намагаючись видертися навіть не на вершину, а тільки на перший уступ.

Ні! Така картинка більшості не подобається. Та й намагатися не варто. Побачать – засміють! Вік уже не той. Он, у “того” в моєму віці вже все вийшло. А я тільки починатиму? Соромно, страшно і ліниво…

4. Відсутність віри в те, що можливо заробити гроші, займаючись улюбленою справою. В багатьох людей чомусь існує такий стереотип. Хобі – окремо, робота – окремо. Важко сказати, звідки він виник, але поспілкувавшись зі своїми друзями та знайомими ви, безперечно, знайдете багато прикладів. А можливо, ви самі так вважаєте…

5. Нерозуміння своїх потреб. Що означає “заробити гроші”? Гроші для чого? Скільки саме їх потрібно? Які потреби вам необхідно задовольнити для того, щоб відчувати себе щасливим? Комусь потрібен власний острів у Тихому океані, а хтось буде щасливий ліжкомісцю в орендованій квартирі.

MUST READ:  Неочевидні принципи лояльності

6. Невміння відрізнити просто приємні заняття від справи, яка здатна стати покликанням. Як відрізнити? Дуже просто, насправді! Приємне заняття – це те, займаючись яким ви отримуєте більше, ніж віддаєте. Вам добре і ви задоволені.

Покликання – це справа, в якій ви віддаєте більше, ніж отримуєте, але якраз це і робить вас щасливими. Для вас важливо створювати, здійснювати, генерувати! Коли навіть долання труднощів викликає у вас ейфорію.

7. Відсутність відповідальності за своє життя. Доросла людина відповідає за те, щоб самостійно себе забезпечувати. І при цьому – правильно розпорядитися своїм часом, щоб не витратити його тільки на задоволення фізіологічних потреб.

Тут немає ніякого “або одне – або інше”. Тут є “і одне – і інше”. І бути собою і забезпечувати себе. Одночасно!

Говорять, що для того, щоб отримати те, чого ніколи не мав, потрібно зробити те, чого ніколи не робив. Чули, зробити! Погана це новина, чи хороша – вирішуйте самі. Що ми практикуємо – в тому й успіху досягаємо!