На роботу у відпустку, або Кар’єрні перетворення

На роботу у відпустку, або Кар'єрні перетворенняНа жаль, інформація про професії в нас поставлена дуже погано: ані школярі, перед вступом до ВУЗу, ані випускники, ані іноді вже зовсім дорослі люди – не уявляють, а чим же справді займається представник тієї чи іншої професії.

У США знайшли спосіб для бажаючих познайомитися зі будь-якою спеціальністю за допомогою програми Vocation Vacations. Зажадавши роботу своєї мрії, ви заходите на сайт vocationvacations.com, знаходите необхідних спеціалістів, переглядаєте їхні резюме і обираєте собі наставника. Таким чином можна спробувати себе на виробництві сиру (549 дол. на день) або на його продажу (649 дол. на день), або ж стати власником льотної школи (1049 дол. за два дні), спеціалістом з догляду за морськими тваринами (1199 дол. в день)… Список довгий і, я гадаю, регулярно поповнюється.

Тут же наводяться історії вдалих випробувань і кар’єрних перетворень: ейчар розпочав кар’єру виробника мила, спеціаліст з фінансових послуг – дизайнера взуття, домогосподарка з фармацевтичною освітою – власниці пекарні.

MUST READ:  Як правильно застосовувати «метод батога» для виховання співробітників?

Додатково з тими, хто вирішив змінити кар’єру, на всіх етапах кар’єрного переходу працює коучер, який розбирається, що рухає людиною, та допомагає зорієнтуватися в нових обставинах.

Спроба може обернутися успішною зміною кар’єри або просто добрим зарядом адреналіну (головне, щоб не прийшло чергове розчарування – “і це не моє”). У будь-якому разі, така послуга свідчить про невгасимий інтерес працівників всіх рангів у роботі, яку виконуватимеш із задоволенням.