5 уроків Махатми Ганді

5 уроків Махатми Ганді Махатма Ганді – геніальний політичний та ідеологічний лідер, який зробив дуже багато для народу Індії та його незалежності від Англії. Ставши батьком принципів ненасильницького спротиву, ця людина змінила не тільки себе, але й все своє оточення.

У блозі Pick the Brain було опубліковано 5 уроків Махатми Ганді:

1. Змінюйтесь. Будьте для інших прикладом тих змін, які хочете бачити у світі. Кожен може скаржитися чи звинувачувати всіх навколо, але одиниці здатні побачити проблему в собі і почати зміни.

2. Ставте правильні запитання. Сила питань полягає в тому, що вони лежать в основі людського прогресу. Тому вміння ставити правильні запитання безпосередньо впливає на якість життя.

3. Завжди дійте. Якщо є імпульс – не зволікайте з дією. Ви можете розбити один великий план на маленькі кроки і зробити перший крок просто зараз. Завтра не настане ніколи!

4. Пробачайте. Слабкі люди не вміють пробачати. Прощення – риса сильних людей. Злість, образа та заздрість, які не знаходять вихід через пробачення, роз’їдають людей зсередини, роблячи їх ще більш слабкими. Ваші образи шкодять вам набагато більше, ніж тим, на кого ви ображаєтесь.

MUST READ:  Не має жодного значення, чим саме ви займаєтесь

5. Стежте за своїми переконаннями. Ваші переконання стануть вашими думками. Ваші думки стануть вашими словами. Ваші слова стануть вашими діями. Ваші дії стануть вашими звичками. Ваші звички стануть вашими цінностями. Ваші цінності стануть вашою долею. Ви – це те, у що ви вірите. Свідомість формує буття!