Складний вибір жінок: Діти чи комп’ютери…

Три чверті матерів, які працюють у сфері інформаційних технологій, стверджують, що рішення народити дитину дуже сильно вплинуло на їхню кар’єру. Такі дані дослідження, опублікованого на silicon.com.

При цьому майже половина (48,3%) жінок, які працюють у сфері інформаційних технологій, говорять, що їхня відмова від дітей була спричинена їхньою професією. 40% працівників жіночої статі признаються, що погодилися б на зниження зарплатні, якби робота пропонувала їм умови, сприятливі для вирощування дітей. Проте, такі умови пропонуються лише 12,2% організацій.

Мегі Беррі (Maggie Berry), комунікаційний директор спільноти Women in Technology, стверджує, що не існує жодної причини, яка була б достатньою для відмови від материнства. І вже тим більше цією причиною не може бути робота. Вона не погоджується, що інформаційні технології у цьому питанні чимось відрізняються від інших сфер діяльності. І говорить, що не лише на кар’єру жінок, але й на кар’єру чоловіків може вплинути рішення завести дитину. Тому не слід піддаватися відчаю – робота і діти цілком сумісні.