Google: рефератам – бій!

Послуги з написання рефератів, курсових і дипломних робіт на замовлення тепер прирівняні до проституції, продажу зброї, наркотиків і тютюну, виготовленню підроблених документів і шарлатанству. Так, всі ці теми раніше були заборонені в системі контекстної реклами Google, повідомляє “Вебпланета” з посиланням на BBC.

Рекламодавців, які пропонують написання на замовлення або продають готові роботи, повідомили про те, що з наступного місяця їхні оголошення стануть недійсними.

Представники Google відзначають, що вони давно готувалися до подібної заборони, яка буде прийнята у філіях Google в усьому світі. Також вони додають, що правила розміщення оголошень «вироблені з урахуванням безлічі факторів, включаючи законодавчі та культурні, а також з урахуванням досвіду замовників і споживачів».

Звісно, освітні заклади гаряче вітають нову заборону. Вони давно вже засипали Google листами про те, що пора б уже заборонити діяльність фірм, які продають реферати. Вважається, що подібна практика приводить до плагіату, а це сильно знижує якість університетської освіти.

MUST READ:  Чи так вже і добре працювати в Google

Професор Драммонд Боун (Drummond Bone), президент організації Universities UK, говорить, що за минулий рік студентам було продано близько 12 тисяч робіт. Найбільші складності при цьому викликають не ті роботи, які коштують до ста фунтів стерлінгів та які є чистим плагіатом, а більш якісні, що доходять у ціні до 5000 фунтів. Пан Боун відзначає, що такі роботи можуть бути написані спеціально найнятими для цього викладачами або студентами і тому програми для боротьби із плагіатом, установлені в університетах, не завжди визначають те, що студент не сам працював над роботою.

Самі «виробники» рефератів дуже незадоволені рішенням Google. Приміром, Метью Вілсон (Matthew Wilson), керівник Essaywriter.co.uk, заявив BBC, що 80% клієнтів його фірми приходили на сайт через Google. За його словами, заборона торкнеться не тільки сайтів, що сприяють плагіату, але й такі, які чесно попереджають користувача, що отриману від них роботу не можна здавати під своїм ім’ям. Такий реферат може використовуватися лише як додаткова допомога в підготовці своєї власної роботи.

MUST READ:  Як Google може врятувати Yahoo від поглинання Майкрософтом?

Думаю, не в захваті від заборони і самі студенти. Але тількі іноземні. Що стосується України, то достатньо проглянути рейтинг Бігміру “Наука и образование”, де переважна більшість сайтів – це саме сайти рефератів. Причому безкоштовних. Популярність таких сайтів гарантується неймовірною кількістю наших ледачих студентів. Серед сайтів рефератів мало хто користується AdWords, але більшість з них залежить саме від запитів славнозвісного Google.