назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Якість ведення бізнесу, Підприємництво, Інновації ::

Шалені задуми

Шалені задуми

КУПИТИ КНИГУ - Шалені задуми


КУПИТИ КНИГУ «Шалені задуми» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Шалені задуми» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Шалені задуми
Автор(и): Сафі Бакал
Видавництво: "Фабула", — 2020

Опис:
Оригінал (англ.): "Loonshots: How to Nurture the Crazy Ideas That Win Wars, Cure Diseases, and Transform Industries" by Safi Bahcall

У своїй книзі «Шалені задуми» фізик та підприємець Сафі Бакал розкриває читачам дивовижний новий підхід до сприйняття групової поведінки, який ставить під сумніви усі наші попередні уявлення щодо розвитку радикальних проривів у науці й промисловості.

Спираючись на наукові принципи явища фазового переходу, Бакал пояснює, чому команди, компанії та будь-які інші групи певного призначення можуть раптово змінювати свою поведінку від прийняття нових несамовитих ідей до рішучого їх відторгнення, так само як текуча вода може перетворюватися на твердий лід.

Використовуючи приклади, що варіюються від поширення лісових пожеж до полювання на терористів у соцмережах, та принагідно розповідаючи історії про злодіїв, геніїв та королів, Бакал демонструє, як саме ця нова наукова сфера може допомогти нам розуміти причини поведінки компаній та занепаду імперій. «Шалені задуми» перетворюють ці знання на уроки для творчих спеціалістів, підприємців та інших далекоглядних людей у всіх сферах нашого життя.


ВІД АВТОРА ˅
Ця книжка поділяється на три частини. Перша з них розповідає історії з життя п’яти видатних людей. Ці історії правлять за приклади для центральної ідеї, поняття про те, що хороша здатність до розвитку шалених задумів (як-от оригінальних фільмів) та хороша здатність до створення франшиз (їх продовжень) — це фази поведінки великих груп. Чіткі та окремі фази. Жодна група не може водночас робити те і те, адже жодна система не здатна перебувати у двох фазах водночас. Однак існує один виняток. Коли вода у ванні має температуру рівно 32 градуси за Фаренгейтом, блоки льоду співіснують із резервуарами з водою. Якщо температуру зовсім трошки знизити чи підвищити, уся вода замерзне чи розтане. Однак чітко на грані фазового переходу дві фази можуть співіснувати.

Перші два правила розвитку шалених задумів описані в першій частині. Це два принципи, якими керується життя на межі. Третє правило пояснює, як утримуватися на цій межі якомога довше. Воно запозичене скоріше з шахів, аніж із фізики: найтриваліший в історії шаховий чемпіон приписував значну частину цього успіху саме цьому принципу.

Друга частина описує механізми, на яких ґрунтуються ці процеси. Ви побачите, як вчення про фазові переходи допомагає нам розуміти принцип поширення лісових пожеж, покращувати потік дорожнього руху та вистежувати терористів у мережі. Подібні ідеї ми застосовуватимемо для того, щоб зрозуміти, чому команди, компанії та будь-які інші групи із певним призначенням перемикаються між двома фазами, — так само як вода у ванні перемикається між рідким та твердим станом.

Склавши усі ці частинки разом, ми зрозуміємо наукові принципи, що стоять за «магічним числом 150», та виведемо рівняння, що пояснює, коли саме команди та компанії перемикаються. Отримане рівняння, зі свого боку, підведе нас до додаткового правила, що покаже нам, як збільшити це магічне число, тобто спровокувати зміну, що зробить будь-яку групу розробників шалених задумів значно потужнішою. (Усі чотири правила, як і чотири мої особисті поради для усіх, хто просуває власні шалені задуми, підсумовано наприкінці.)

В останньому розділі описано те, що ми можемо назвати «батьком усіх шалених задумів». Ми перенесемо наші ідеї про поведінку груп на рівень поведінки спільнот та націй і побачимо, як це допоможе нам зрозуміти хід історії.


Про автора:

Сафі Бакал (Safi Bahcall) здобув диплом бакалавра з відзнакою за спеціальністю «Фізика» у Гарвардському університеті та захистив дисертацію доктора філософії у Стенфордському університеті. Пропрацювавши три роки консультантом у компанії McKinsey, він став засновником біотехнологічної компанії із розробки нових лікарських препаратів від раку. Він особисто проводив первинну публічну пропозицію компанії та упродовж 13 років перебував на посаді її генерального директора. У 2008 році Сафі Бакала оголосили Підприємцем року у галузі біотехнологій за версією компанії Ernst & Young. У 2011 році він співпрацював із радою наукових консультантів президента Обами з питань майбутнього національних досліджень. Наразі Сафі Бакал працює із гендиректорами та управлінськими групами різних компаній щодо питань стратегії та інновацій.


Зміст:
  • Передмова
  • Вступ

    ЧАСТИНА ПЕРША: ТВОРЦІ УДАЧІ

  • 1. Як шалені задуми здобули перемогу у війні
    Життя на межі

  • 2. Дивовижна крихкість шалених задумів
    Акіра Ендо та скам'янілі серця

  • 3. Два типи шалених задумів: Трип проти Крендела
    Реактивні двигуни проти системи лояльності

  • 4. Едвін Ленд та Пастка Мойсея
    Коли лідери самостійно розвивають святі шалені задуми

  • 5. Уникнення Пастки Мойсея
    Баз і Вуді рятують Boeing 747, придумують iPhone та пояснюють принципи системного типу мислення

    ЧАСТИНА ДРУГА: МЕХАНІЗМ РАПТОВИХ ЗМІН

  • ІНТЕРЛЮДІЯ. Важливість емерджентності

  • 6. Фазові переходи, частина І: шлюб, лісові пожежі й терористи
    Коли поступові зміни призводять до раптових перетворень

  • 7. Фазові переходи, частина ІІ: магічне число
    Чому розмір має значення

  • 8. Четверте правило
    Збільшуйте магічне число

    ЧАСТИНА ТРЕТЯ: БАТЬКО УСІХ ШАЛЕНИХ ЗАДУМІВ

  • 9. Чому світ розмовляє англійською мовою

  • ПІСЛЯМОВА. Шалені задуми проти підривних інновацій

  • Слово подяки
  • Словник спеціальних термінів

  • Додаток А. Підсумок: правила Буша-Вейла
  • Додаток Б. Інноваційне рівняння

  • Власники авторських прав на ілюстрації в книжці
  • Перелік використаних джерел
  • Примітки
  • Алфавітний покажчик
  • Про автора
  • Більше схвальних відгуків на «Шалені задуми»


Рецензії:
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua