ПОДІЇ | Post Factum

Форум інновацій у Києві

Автор: Віктор Оксенюк, Innovations.com.ua

9 квітня 2009 р. Компанія "Майкрософт Україна" та діловий тижневик "Эксперт Украина" провели Форум інновацій, на якому представники влади, бізнесу та третього сектору говорили про можливості та проблеми інновацій в Україні.

Я був на події як представник проекту Innovations.com.ua і в першу чергу цікавився спікерами-бізнесменами. Так, Ерік Франке (голова українського представництва Microsoft) відкривав форум і зробив чудову візійну промову про те, що а) Україна не використовує свій інноваційний потенціал (країна займає 5(!) місце в світі по IT-потенціалу), б) українську освіту потрібно реформувати та націлити на інновації, в) треба розвивати захист інтелектуальної власності.

Після Еріка Франке були ще багато виступів, але небагато спікерів говорили про ключову роль бізнесу в розвитку інновацій. Більшість лаялася на державу, закони, верховну раду, кабмін, президента. Навіть самі держслужбовці жалілися на владу. Як відзначив один зі спікерів, проблема усіх цих лайок у відсутності персональної відповідальності, коли чиновники «перекидають каміння в городи своїх сусідів». Я собі не уявляю, що бізнесмен приходить до акціонерів і каже, як йому тяжко працювати з конкурентами, як він не заробив нічого, які у нього погані та ледачі працівники.:)

Конструктивною була позиція Костя Бондаренка, директора Інституту Горшеніна: "Якщо ми хочемо розвитку інновацій, то не треба цю тему надмірно політизувати. Якщо з’явиться особлива державна робоча група з розвитку інновацій, то це крок назад, а не вперед. Роль держави — створити правила гри та інфраструктуру, а якісні інновації генерують підприємці". Економіст Йозеф Шумпетер довів цю тезу ще на початку XX століття, а бізнес її постійно підтверджує на практиці.

У роботі Форуму взяли участь близько 120 запрошених, серед яких — представники законодавчих та виконавчих органів України, Державного агентства з інвестицій та інновацій України, науковці, представники бізнесу та міжнародних організацій, міжнародні експерти та ЗМІ.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
МікромайстерністьМікромайстерність
Рік корисних звичок. Повний курс знань, щоб набути звичок, важливих для добробуту і щастя. Збірник самарі + аудіокнигаРік корисних звичок. Повний курс знань, щоб набути звичок, важливих для добробуту і щастя. Збірник самарі + аудіокнига
Мудакам тут не місце. Як вижити в офісних джунгляхМудакам тут не місце. Як вижити в офісних джунглях

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)