НОВИНИ від 19.03.2008


Вдале управління талантами може надати бізнесові багато переваг

Компанії, які сповідують зважений підхід до управління талантами, здатні досягнути вищих рівнів прибутку на співробітника та вищої продуктивності. Окрім того, вдале управління талантами покращує ставлення працівників до їхнього керівництва, а також підвищує загальний рівень задоволеності роботою.

Дослідження, проведене Kenexa Research Institute (KRI), проаналізувало ставлення працівників до їхніх компаній у залежності від організаційних програм управління талантами. А також виявило вплив цих програм на мотивацію співробітників.

Дослідження базувалося на аналізі даних, отриманих із репрезентативних зразків опитувань співробітників, що проводилися у 2007-му році. В опитуванні взяли участь працівники із Бразилії, Китаю, Німеччини, Індії, Великобританії та США.

Дослідження ще раз довело те, про що вже протягом багатьох років із захопленням та наполегливістю говорять академіки та практики бізнесу. Воно ще раз підтвердило, що різноманітні політики управління персоналом, такі як: програми кар'єрного зростання, досягнення цілей, регулярний зворотній зв'язок із менеджерами, оцінка прогресу, тощо — мають неабиякий вплив на результативність персоналу та рівень мотивації співробітників загалом.

Одною із основних знахідок дослідження став той факт, що у всіх шести країнах, компанії, які фокусувалися на управління талантами, зуміли досягнути вищого рівня задоволеності та мотивації персоналу.

Наявність потужних практик управління талантами також позитивно вплинула на оцінку працівниками їхніх безпосередніх керівників та організації в цілому. А також на бажання працівників рекомендувати свою компанію як найкраще місце для роботи.

Окрім того, співробітники, які з прихильністю ставляться до практик управління талантами своєї організації, з більшою надією та впевненістю дивляться у майбутнє компанії, у якій вони працюють. Вони також із більшою ймовірністю почувають свою захищеність на робочому місці та повністю задоволені своєю оцінкою в "очах" компанії, вважаючи її зваженою та такою, яка відображає реальний стан справ.

"Бажання знати про свою оцінку та відчувати внесок у загальну справу — фундаментальна потреба будь-якої людини. Попросту кажучи — це частина людської сутності, — переконаний виконавчий директор Kenexa Research Institute Джек Уілей (Jack Wiley). — Організації, які це розуміють, можуть використовувати практики управління талантами на власну користь. Завдяки цим практикам вони будуть здатні не лише перевершити своїх конкурентів, але й створити більш сприятливе середовище для власного персоналу. Ті ж компанії, які досі не зрозуміли цього простого принципу, приречені боротися з надвисокими показниками плинності кадрів та нездатністю залучити талановитих співробітників".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua