Захистіть свій «креативний» час

Захистіть свій креативний час У кожної людини є період, коли її креативні навички працюють найкраще. Але замало знати про час, коли це відбувається, потрібно вміти захищати його від: відволікаючих факторів, інших людей та себе самого, стверджує один із дописувачів блога Untemplater.

Всі ми працюємо відповідно до циклів підвищеної та зниженої креативності і продуктивності. Знаходження власного ритму допомагає працювати набагато результативніше. Втім, якщо за весь день ви всього лише годину або дві знаходитесь на піку своїх креативних можливостей – цей час не можна в жодному разі змарнувати (наприклад, відповідаючи на корпоративну пошту чи спілкуючись із колегами, замість того, щоб писати, розробляти проекти, займатися дизайном, творити тощо).

Захист від відволікаючих факторів означає вміння повністю сфокусуватися. Зачиніть двері. Вимкніть Інтернет, якщо він не потрібен вам для безпосередньої роботи. У будь-якому разі хоча б на цей короткий період відмовтесь від будь-яких месенджерів, соцмереж та електронної пошти. Якщо принцип вашої роботи дозволяє – покиньте офіс і руште в якесь затишне кафе, де за кавою можна дуже продуктивно попрацювати.

MUST READ:  Як керувати «нарцисичними» співробітниками

Захист від інших людей полягає у вмінні присвятити час праці, а не спілкуванню чи вирішенню проблем, які стосуються колег, а не ваших робочих завдань. Якщо ви управлінець: принаймні на цю годинку чи дві відмовтесь від контролю за підлеглими. Не призначайте зустрічей та телефонних розмов на цей час.

Багато фрілансерів скажуть вам, що часто ми самі виявляємось своїм найбільшим ворогом. Ми ігноруємо свій креативний час і, як наслідок, не отримуємо від нього максимальної віддачі. Ми займаємося не тими справами, якими повинні і ставимо потреби інших вище за свої.

Тому варто пам’ятати, що ваш найбільш продуктивний та креативний час – це ваша найбільша і найпотужніша цінність, завдяки якій легше розвинути бізнес, людей і, зрештою, себе самого.