Народження імені: Nissan

Народження імені: NissanІсторія цієї марки доволі заплутана. Мацусіро Хашимото сконструював свій перший автомобіль у 1914-му році й назвав його DAT, за першими літерами прізвищ своїх помічників: Ден, Айома і Такеши. Назва виявилася дуже вдалою для машини з кузовом типу «торпеда», оскільки в перекладі з японського «dat» означає «лідер».

У 1931-му році фірма починає випуск малолітражного автомобіля, який одержав назву «son of Dat» («син Дата»). У 1932-му році цю модель перейменували в Datsun («sun» значить «сонце», дуже важливе слово для жителів Країни висхідного сонця).

У 1933-му році компанія Datsun об’єдналася із ще одним виробником Nihon Sanyo, якому не сподобалася назва марки. Новому власникові хотілося, щоб назва автомобілів була схожою на його ім’я. Так у 1934-му році з’явилася марка NissanNihon Sangyo. Сонце відставили убік. Але воно залишилося на логотипі марки. Двадцять п’ять років марки Datsun і Nissan існували незалежно одна від іншої, поки в 1980-му році Datsun не була закрита.

MUST READ:  Народження імені: Jеер

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”