Талановитий кримінал

„Серійні злочинці марнують свої таланти” – стаття з такою назвою з’явилася на сайті management-issues.com. Дослідники англійського University of Portsmouth, який знаходиться в Англії, зробили дивне відкриття. Виявляється серійний криміналітет є настільки ж талановитим, як хірурги чи пілоти. Існує лише одне „але” – злочинці не працюють хірургами. Дані, опубліковані у „Британському журналі кримінології” показують, що більшість злодіїв мають всі якості середньостатистичного експерта-професіонала.

Щоб не бути марнослівними, результати дослідження супроводжуються інтерв’ю із 50-ма серійними злочинцями, які зараз перебувають у в’язниці Winchester. Вони вірять, що якби порушники зосередилися на законній роботі, вони зуміли б досягнути найбільших кар’єрних вершин.

Праця під назвою „Експертне прийняття рішень серед грабіжників”, опубліковане в „Британському журналі кримінології” вказує на те, що злочинці повинні класифікуватися як професіонали, оскільки вони здійснюють складні завдання автоматично і при цьому зазвичай показують високий рівень знань та навичок.

Чому ж криміналітет не поспішає відмовитися від своєї „роботи” і перейти до законної суспільно-визнаної праці? Вочевидь, рівень прибутків, які вони можуть отримати, працюючи чесно, їх не влаштовує…