Чому успішні люди йдуть з роботи рано

Чому успішні люди йдуть з роботи раноСпробуйте лише один день не відповідати на кожен телефонний дзвінок, не перевіряти електронну скриньку кожні дві хвилини й піти з роботи раніше. Ви будете здивовані, наскільки більше зробили. Еймі Грот (Aimee Groth), автор видання The Business Insider, пропонує розглянути робочий процес з точки зору ефективності виконання завдань.

Відповідно до дослідження, проведеному доктором Андерсом Ерікссоном (K. Anders Ericsson) зі Стокгольмського університету, ключ до великого успіху – працювати інтенсивніше в короткі проміжки часу й робити перерви перед тим, як знову приступити до роботи.

Суть у тім, щоб залишатися сконцентрованим. Ерікссон зі своєю командою оцінювали групу музикантів з метою з’ясувати, що кращі музиканти робили не так, як інші. У результаті вони дійшли до висновку: скрипалі, які займалися більш ретельно по дві години на день, перевершували тих, хто “ішачив” по сім годин. Кращі виконавці ставлять перед практичними заняттями завдання й роблять між ними перерви. Також дослідники виявили, що успішні люди різних професій мають схожі звички.

MUST READ:  Як боротися з перфекціонізмом?

“Створюючи роман, відомий автор найчастіше пише лише по чотири години ранком, присвячуючи частину дня, що залишилася, відпочинку й відновленню сил. Таким чином, успішні автори, які вміють контролювати свої робочі звички й мотивовані підвищити продуктивність, обмежують найбільш важливу довгострокову інтелектуальну діяльність фіксованим щоденним заняттям.

Тімоті Феррісс (Timothy Ferriss) дає схожу пораду у своєму бестселері “4-годинний робочий тиждень” (The 4-Hour Workweek). Він підкреслює принцип Парето, або закон 80/20, відповідно до якого 80% результату дають 20% вкладень. Отже, сконцентруйтеся, і зробіть більше!

За матеріалами журналу “Компаньон”.