Українці нещасливі на роботі

Українці нещасливі на роботі Абсолютна більшість українських працівників нещасливі на своїх робочих місцях, свідчить опитування, проведене міжнародним кадровим порталом HeadHunter. Лише приблизно кожен шостий українець вважає себе щасливим в робочому оточенні.

Всього 14,72% зі 2623 респондентів, які взяли участь в опитуванні, з гордістю відзначили, що люблять свою роботу і почуваються на ній щасливими. 37,48% заявили, що тільки іноді бувають щасливими на роботі. А 17,16% констатували, що робота їх пригнічує і не приносить жодного задоволення. При цьому 8,12% зізнаються, що їм не спадало на думку шукати щастя в роботі – найману працю вони сприймають виключно як інструмент для заробітку і працюють тільки заради грошей. Ще близько 20% не змогли дати однозначної відповіді на запитання, чи почувають себе щасливими на роботі.

При цьому українські працівники погоджуються з тим, що робота здебільшого важлива для особистого щастя. 36,48% працівників прямо відзначають, що успіхи в роботі безпосередньо впливають на відчуття “щасливості”. 26,8% скептично оцінюють задоволення від роботи і вважають його не більш, ніж приємним “бонусом” для загального благополуччя. 8,62% вважають щастя в роботі суперечливим поняттям і ставлять на перше місце власну ефективність, а не емоції. 5,41% не вірять що в кар’єрі є місце для щастя.

MUST READ:  Притча: Лисиця на посаді Зайця

Що стосується критеріїв, які впливають на щастя в роботі, кожен четвертий респондент переконаний, що основним з них є можливість займатися справою, яка тобі подобається. 25,51% вбачають щастя в стабільних прибутках та впевненості у завтрашньому дні. 10,06% говорять, що щастя на роботі можливе тільки за наявності хорошого колективу, а 9,76% переконані, що людина не може почуватися щасливою, якщо їхні заслуги не визнаються роботодавцем.

Радує те, що важка робота лякає всього 3,66% українських працівників. Саме така кількість респондентів відзначила, що щастя неможливе при необхідності виконувати важку роботу.