Як отримати нову роботу

Як отримати нову роботу Коли ви бачите людину, якій вдалося отримати роботу мрії – можете бути впевнені – вона інвестувала багато часу та зусиль в досягнення цілі. Для того, щоб вас дійсно вважали найкращим кандидатом, необхідно чітко знати свої слабкі та сильні сторони, але головне – розуміти, що ви можете робити краще, ніж будь-хто інший, – переконана Пенелопа Транк (Penelope Trunk), засновниця стартапу Brazen Careerist. Вона ділиться порадами щодо пошуку роботи у нових економічних умовах.

1. Не намагайтесь здаватися розумними. Якщо колись ерудиція цінувалася дуже високо, і роботодавці справді шукали людей, які були “ходячими енциклопедіями”, то сьогодні для цих цілей існують комп’ютери. Компетенції, досвід, навички – ось що цінується! Знання фактів, в свою чергу, має дуже сумнівну цінність для сучасних роботодавців.

2. Допомагайте людям створювати нові зв’язки та контакти. Основна цінність сьогодні полягає у соціальності. Емоційний інтелект стає одним із ключових аспектів, на які звертають увагу hr-менеджери, вирішуючи наскільки людина підходить для роботи в компанії.

MUST READ:  Важка праця - це ще не запорука успіху!

3. Спробуйте зрозуміти, який із продуктів компанії ви зможете покращити. Компанія наймає вас із конкретною метою, і ви суттєво спростите їй роботу, якщо самостійно продемонструєте, чим зможете бути корисні.

4. Будьте відомі завдяки своїм ідеям. А це означає, що ви повинні спокійно ставитися до помилок і не боятися критики. Адже рідко у кого хороша ідея народжується зразу. Потрібно пережити народження і смерть багатьох “поганих” ідей.

5. Ставтесь до пошуку роботи – як до гри. Пошук роботи – це і є гра! Змагання популярностей. Ви повинні бути кращими, ніж інші кандидати, за абсолютно різними критеріями та показниками, щоб бути привабливими для роботодавця.