6 типів людей для створення ефективної команди

6 типів людей для створення ефективної командиНічого не можна домогтися поодинці. Вам потрібна допомога інших людей, а вони мають потребу у вас. Із правильною командою ви можете створити мережу зв’язків і перетворити неможливе в практично неминуче, – стверджує художник і письменник Джессіка Хагі (Jessica Hagy) на сторінках журналу Forbes.

Отже, шість типів людей, які необхідні для створення ефективної команди:

Підбурювач (Instigator)
Це людина, яка підстьобує вас, змушує вас думати. Вона змушує вас братися й робити, намагатися й досягати поставлених цілей. Вам варто берегти наснагу й ентузіазм цієї людини. Він – голос натхнення.

Чірлідер (Cheerleader)
Ця людина – затятий фанат і переконаний прихильник вашої спільної справи й вас самого. Працюйте над тим, щоб його зусилля винагороджувалися належним чином, щоб зберігати його залученість. Він – голос мотивації.

Скептик (Doubter)
Це “адвокат диявола”, який задає непрості питання й бачить проблему перш, ніж вона виникає. Ви маєте потребу в умінні мислити на перспективу, яким володіє ця людина. Він стежить за вами й хоче, щоб ви настільки ж були поза ризиком, наскільки ви успішні. Це голос розуму.

MUST READ:  Хто тут найтупіший?

Наглядач (Taskmaster)
Це вимоглива людина з гучним і упевненим голосом. Він вимагає від вас того, щоб ви досягали цілі. Ця людина завжди повинна бути впевненою, що дотримуються дедлайни й виконуються задачі. Це голос прогресу.

Коннектор (Connector)
Ця людина може допомогти вам знайти нові шляхи до цілі й отримати нових союзників. Він незмінно переборює всі перешкоди для того, щоб зробити неможливе можливим. Ви маєте потребу в цій людині, щоб залучити людей і засоби для досягнення своєї цілі. Це голос співробітництва й комунікацій.

Зразок для наслідування (Example)
Це ваш наставник, ваш герой, ваша дороговказна зірка. Це людина, на яку ви хотіли б бути схожим. Він – ваш керівництво до дії, нагадування про те, що ви так само, як і він, можете робити дивовижні речі. Ви хочете, щоб ця людина вами пишалася. Він – голос істинної влади.