Скорочення кадрів загрожує психіці…

Персонал, який пережив корпоративне скорочення кадрів, потрапляє під ризик психологічних хвороб. Причиною цьому є підвищення навантаження на таких працівників, оскільки вони повинні виконувати роботу, яка раніше належала до посадових інструкцій їхніх колег, пише management-issues.com.

Дослідження, проведено фінськими науковцями, опубліковане в Journal of Epidemiology and Community Health, виявило, що чоловіки, які працюють у компаніях, що пройшли через процес скорочення персоналу, вживають антидепресанти та заспокійливе на 50% частіше, ніж їхні колеги з компаній, які через процес скорочення не проходили. Жінки ж вживають такі ліки на 12% частіше, ніж чоловіки.

„Дослідження 26 653 працівників дозволяє зробити висновок, що скорочення штату компанії впливає на психологічне здоров’я не лише тих людей, які змушені покинути свою роботу, але й тих, які залишаються на місцях”, – стверджує Mika Kivimaki, професор University College London.

Професор Kivimaki та його команда провели дослідження серед понад 26 500 працівників державного сектору, 5 000 з яких пережили процес скорочення кадрів у їхніх компаніях.

MUST READ:  Знайти роботу так само складно, як і супутника життя

Під найбільший ризик психологічних захворювань потрапили чоловіки, які покинули свою роботу (за власним бажанням або вимушено). 64% з них отримали рекомендації по вживанню антидепресантів.