Google доводиться боротися за домен Gmail…

Пошуковий Інтернет-гігант намагається консолідувати свою торгівельну марку. Проте, у нього виникли труднощі із купівлею китайського домену Gmail, передає CNNMoney.com.

Gmail.cn
Не дивно, що проблеми виникли саме в Китаї – другій у світі країні за кількістю користувачів Інтернету. Найшла коса на камінь – домен www.Gmail.cn зайнятий і продаватися не збирається.

Не так давно, намагаючись підвищити впізнаваність свого бренду серед тутешніх користувачів, Google почав пропонувати свої безкоштовні поштові рахунки в Китаї. Компанія намагалася вийти на контакт із Gmail.cn, яка не лише застосовує домен, що його хотіла б купити Google (у цьому немає нічого протизаконного), але й використовує логотип, який за кольорами та графічним виконанням нагадує логотип американського Gmail.

Як бачимо, життя передового постачальника інтернет-сервісів просто не може бути сонячним та безтурботним. На сьогодні Інтернет-гігант уже проводить судові процедури із групою польських поетів, які „посміли” зайняти домен www.gmail.pl. Ситуація ж з Китаєм – куди більш напружена, адже йдеться вже про використання інтелектуальної власності, якою є логотип. Окрім того, на відміну від поляків, китайці використовують домен gmail так само, як і американці – для надання поштових сервісів.

MUST READ:  Скільки треба тренерів на душу населення?

Дивно, як Google, стикаючись із настільки серйозними проблемами щодо доменних імен, до сих пір не викупила всі вільні домени Gmail. CNNMoney.com, стверджує, що при бажанні навіть сьогодні існує ймовірність відшукати „вільні” варіації доменів зі словом Gmail.