SAP визнає обвинувачення, висунуті корпорацією Oracle

SAP визнає обвинувачення, висунуті OracleЩе у березні цього року ми писали про обвинувачення, які висунула корпорація Oracle концерну SAP. І тільки нещодавно ця ситуація мала якесь логічне продовження. А саме: німецький софтверний гігант визнав, що його американська «дочка» TomorrowNow незаконно копіювала інформацію в конкуруючої Oracle.

Як відомо, спочатку SAP заявляв, що буде активно захищатися від висунутих Oracle обвинувачень. Однак 3 липня гендиректор німецької компанії Хеннінг Кагерманн перемінив тон і визнав, що ряд «неналежних» скачувань інформації все-таки мали місце. Хоча, за його словами, більшість із них були цілком законними й здійснювалися в рамках ключової діяльності TomorrowNow. «Але навіть одне неналежне скачування, на мій погляд, неприйнятно. Ми дуже шкодуємо, що це відбулося», – журився Кагерманн. Проте, за його словами, в SAP ця інформація не потрапила, тому що в нього немає доступу в ІТ-системи TomorrowNow, пише RBC Daily.

Крім того, SAP призначив операційного директора свого американського відділення головою ради директорів TomorrowNow. Серед інших його обов’язків – контроль за дотриманням цією компанією законодавчих вимог. За словами Хеннінга Кагерманна, компанія розглядає всі варіанти розв’язання проблемної ситуації, включаючи укладання мирової угоди, однак поки має намір чекати призначених на вересень слухань справи в суді. Акції SAP у понеділок 2 липня знизилися на 2,6%, до 37,01 євро.

MUST READ:  Фінансові директори також пишуть блоги!

В Oracle заяви керівництва SAP, незважаючи на зроблені застереження, сприйняли як свою перемогу. «Гендиректор SAP Хеннінг Кагерманн тепер визнав багаторазові й незаконні скачування інтелектуальної власності Oracle», – заявив юрист американської компанії Джефф Ховард.

SAP залишається лідером на ринку бізнесового програмного забезпечення, однак Oracle, що спеціалізується на СУБД, значно підсилила свої позиції й у сегменті ПЗ для бізнесу, витративши за три роки понад $20 млрд. на скупку розробників. Німці ж, у свою чергу, намагаються переманити клієнтів Oracle. Конкуренція двох компаній також збільшується неприязними відносинами їхнього керівництва.

Проте, аналітики думають, що більшою частиною конфлікт двох компаній лежить у сфері PR і маркетингу й навряд чи сильно зашкодить SAP. «Це визнання безперечно не допоможе бізнеcу SAP, однак навряд чи також сильно зашкодить. Але в TomorrowNow тепер можуть виникнути проблеми в переманюванні конкурентів в Oracle. А SAP зможе використати факт визнання правопорушень «дочки» у своїй маркетинговій кампанії проти Oracle», – відзначив аналітик BHF-Bank Йохен Клюсманн.