Подаруй роботодавцю трішечки своєї відпустки

Скільки днів відпустки Ви не використали в своєму житті? Чимало?
Непогано було б їх якось конвертувати, чи не так?

За даними компанії Harris Interactive, найменше відпочивають американці. У 2005-му році американці не використали 421 млн. днів (!!!) відпустки. І це при тому, що американська відпустка – одна з найкоротших серед індустріально розвинених країн світу.

Середньостатистичний житель США в 2005-му році отримав 12 відпускних днів. Типовий житель Канади відпочивав 21 день. У Великобританії відпустка тривала 23 дня, у Нідерландах – 25 днів, у Німеччині – 27, у Франції – 39. При цьому, 31% американців, 42% голландців, 24% канадців, 21% британців, 18% німців і 17% французів свої відпустки повністю не використали. Канадці й американці подарували роботодавцям по 3 дні, голландці – 2 дні, французи та німці – по 1 дню, а британці – половину дня.

Цікаво, що середньостатистичний американський чоловік отримує на 1-2 дня більше відпустки, ніж жінка. Однак, чоловіки частіше засиджуються на роботі.

MUST READ:  Який CEO - така і компанія

19% американців, що не відгуляли свою відпустку повністю, зробили це тому, що в них занадто багато роботи. Ще 16%, перебуваючи на канікулах, постійно підтримували зв’язок зі своєю фірмою за допомогою телефону або електронної пошти.

Опитування на ту ж тему, проведене порталом Monster.com, показало, що 47% американців повністю використають свої відпускні дні, 53% – не використають. Головні причини відмови від відпочинку – багато роботи (24% від загального числа опитаних), страх перед босом (11%) і острах звільнення (10%).

За інформацією www.washprofile.org