Як Стіва Балмера в Україні яйцями не закидали

Як Стів Балмер гостював в УкраїніВчора генеральний директор Microsoft Стів Балмер з одноденним робочим візитом відвідав столицю України. В рамках свого візиту він завітав до Київського Національного Університету та виступив перед студентами. Хоча на сам захід мені потрапити не вдалося, на щастя Microsoft організував мовлення безпосередньо із аудиторії, а тому вже сьогодні вранці я мав змогу переглянути запис. Поділюся кількома своїми враженнями від заходу.

По-перше, варто відзначити надпотужну енергетику виступу. Взагалі, побувавши на кількох конференціях та виступах закордонних гуру бізнесу та провідних світових управлінців, я можу зробити висновок, що вміння підтримувати емоційний зв’язок з аудиторією для них не є простою формальністю. Принаймні контраст між емоціями Стіва та представника КНУ, який сидів поруч із головою Microsoft, відчувався дуже сильно.

По-друге, Балмер неодноразово похвалив українських студентів, відзначивши високий рівень їхньої підготованості та технічної обізнаності. “В жодній аудиторії я ще не зустрічав студентів, які були б настільки добре обізнані з інноваційними технологіями та майбутніми планами нашої корпорації”, – відзначив Стів наприкінці свого виступу.

MUST READ:  Святий Миколай vs. Санта-Клаус: традиції чи гроші?

А взагалі – він не шкодував компліментів для українців. Зокрема, на запитання, чи планується відкриття в Україні центрів дослідження та розвитку Microsoft, він відповів, що саме для цього й приїхав сюди, а також наголосив, що серед всіх тих держав, у яких йому вже довелося побувати, саме Україна справила на нього найбільш позитивне враження.

На скаргу одного зі студентів, який будучи переможцем Imagine Cup не може отримати роботу в Україні, Стів порадив надіслати резюме до Microsoft і гарантував що відділ персоналу дуже уважно його розгляне.

“У глобальному бізнесі Microsoft ринок Центрально-Східної Європи росте найбільш швидкими темпами, зокрема, Україна демонструє особливо бурхливий розвиток. Microsoft готовий сприяти подальшому переходу України до економіки знань, допомагаючи державі, бізнесу та суспільству послуговуватись потенціалом інформаційних технологій для стійкого економічного прогресу”, – також відзначив голова найбільшого виробника програмного забезпечення у світі.

Що ж, ажіотаж навколо особи Стіва Балмера у Києві можна зрозуміти. Адже не кожного дня топ-менеджери його рівня відвідують столицю України та виступають перед студентами.

MUST READ:  Microsoft придбала "убивцю Google"

Радує і рівень культури української аудиторії. Адже, хоч до зали КНУ таки проник апологет Apple, який намагався вивести Стіва зі стану рівноваги провокаційними запитаннями, все ж його ніхто не намагався закидати яйцями, як це трапилося під час одного з попередніх виступів в Угорщині.