Хто бажає пообідати Уорреном Баффеттом?

На інтернет-аукціоні eBay продається право пообідати з американським мільярдером Уорреном Баффеттом (Warren Buffett) за півмільйона доларів, повідомляє Lenta.ru.

Цікаво, що Уоррен Баффетт, який займає другий рядок у списку Forbes після Білла Гейтса, проводить подібні торги щорічно, починаючи з 2000-го року. Пообідати з мільярдером переважно прагнуть бізнесмени, що бажають отримати інвестиції для своїх проектів. Отримані гроші перераховуються в благодійний фонд Glide Foundation, що займається допомогою незаможним і бездомним.

Ціна лоту різко виросла після того, як у неділю Уоррен Баффетт повідомив про плани передати 37,1 з 44 мільярдів доларів свого статку благодійному фонду Білла і Мелінди Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation), подвоївши розмір благодійного фонду.

Каліфорнійський інвестор Мохніш Пабрай (Mohnish Pabrai) вже запропонував за право пообідати з Уорреном Баффеттом півмільйона доларів. Ще торік Мохніш Пабрай пропонував за обід з американським мільярдером 250 тисяч доларів, але лот пішов до покупця, що побажав залишитися анонімним, за 351100 доларів.

MUST READ:  5 уроків рецесії для стартапів

Торги почалися 22 червня, протривають тиждень і завершаться сьогодні, 29 червня.